Magasinet M!

Kender du The Alaskan Triangle? Det mystiske bjerglandskab, hvor 20.000 mennesker er forsvundet siden 1970'erne

Med livet som indsats på naturvandring!

Du har uden tvivl hørt om Bermuda-trekanten - men kender du også Alaska-trekanten?

Alaska-trekanten er et mystisk område mellem byerne Utqiagvik, Anchorage og Juneau, hvor mere end 20.000 mennesker er forsvundet siden 1970'erne. Området, der strækker sig over 32.000 kvadratkilometer, består af barske bjerge, dybe skove og frosne tundraer, hvilket gør det svært at navigere og endnu vanskeligere at overleve. Det er blevet sammenlignet med Bermuda-Trekanten, men Alaska-Trekanten modtager meget mindre opmærksomhed, selvom antallet af forsvundne personer er skræmmende højt.

Selvom det rå klima, de mange bjørne og farlige landskaber i Alaska spiller en rolle i de mange forsvindinger, er der flere teorier, der forsøger at forklare, hvorfor så mange mennesker forsvinder uden spor i denne region. En af teorierne drejer sig om geomagnetiske forstyrrelser, der forårsager forvirring og desorientering. Det er blevet rapporteret, at kompasser kan være unøjagtige med op til 30 grader i området. Andre mener, at mystiske energivortexer kan påvirke menneskers sindstilstand og få dem til at fare vild.

En mere fantasifuld teori involverer lokale myter som legenden om Kushtaka, et væsen, der kan skifte form og lede mennesker længere ind i vildmarken for at skade dem. Derudover er der også rapporter om UFO-observationer og påstande om skjulte pyramider i området, der siges at fungere som portaler til andre dimensioner.

Det mest kendte tilfælde i Alaska-Trekanten skete i 1972, da et lille fly med den amerikanske kongresleder Thomas Hale Boggs Sr. og Alaskas kongresmedlem Nick Begich ombord forsvandt sporløst under en flyvning mellem Anchorage og Juneau. På trods af en massiv eftersøgning, der omfattede tusindvis af timers flyvning over et enormt område, blev flyet og passagererne aldrig fundet. Dette har ført til mange spekulationer om, hvad der egentlig foregår i Alaska-Trekanten.

Uanset om det skyldes naturlige farer, paranormale fænomener eller noget helt andet, er Alaska-Trekanten en af de mest gådefulde regioner i verden, og de uforklarlige forsvindinger fortsætter med at fascinere og skræmme folk i dag.

Du kan se meget mere til dette mysterie herunder:

ANNONCE
Del

Seneste nyt