Magasinet M!

Komiske Kopier fra Kina

Har du tjekket den nye HiPhone 3GS, eller spillet spil på den nye WiWi? Vi har samlet 10 komiske kopier fra Kina.

Komiske Kopier fra Kina
HiPhone
Har du svært ved at overbevise din bankrådgiver om, at du skal have en iPhone til 5.000 kroner, så findes der et billigt alternativ. I kølvandet på Apples succes har kineserne nemlig lanceret konkurrenten HiPhone, der faktisk er mere populær i Kina end den originale version. HiPhone koster da også kun 900 kroner (og kan hurtigt forhandles ned på det halve), men den har da også et par svagheder i forhold til den ægte vare. Telefonen har fx ikke wifi, kameraet er elendigt, og du kan ikke installere nye programmer fra AppStore. Og så gætter vi på, at kvaliteten heller ikke er helt den samme.
ANNONCE
Komiske Kopier fra Kina
Wiwi
Som med de fleste andre populære spilkonsoller har kineserne selvfølgelig også taget sig kærligt af Nintendos Wii. I Kina hedder den dog Wiwi, men ellers er det trådløse og bevægelsesfølsomme princip det samme. Kineserne har endda tilføjet maskinen nogle blå plastiklåg, der minder om designet på de første iMacs fra slutningen af 90erne. Det samme gælder i øvrigt grafikken og gameplayet i de 31 spil, som er bygget ind i konsollen.
ANNONCE
Komiske Kopier fra Kina
BALL STAR
I 1917 sendte Converse sit første par All Star på gaden for at komme ind på markedet for basketsko. Med tiden har brandet udviklet sig til et af verdens mest populære, og den succes vil nogle skoglade kinesere selvfølgelig gerne have del i. Derfor har de grundlagt mærket Ball Star, der både ligner og lyder mistænkeligt meget som det amerikanske brand.
ANNONCE
Komiske Kopier fra Kina
Xgame

Glem Xbox. Nu vil de unge have Xgame! Det mener i hvert fald det kinesiske firma RDC Technology, der har ladet sig inspirere - temmelig kraftigt - af Microsofts populære konsol. På trods af den lækre finish - og det kreative slogan 'Happy 360' på siden - lever indmaden dog ikke helt op til det originale produkt. Fx kan du ikke købe spil til maskinen. De er i stedet bygget ind i vidunderet - cirka 500 stykker - og de er alle i 8-bit, hvilket nogenlunde svarer til en Commodore 64 tilbage i 80erne.

 

 

ANNONCE
Komiske Kopier fra Kina
Nckia
Mens det er de færreste kinesere, der har råd til en mobiltelefon fra Nokia, er den lokale konkurrent fra Nckia meget mere tilgængelig. Det er dog kun navnet på brandet, at kineserne har ændret. De populære modelnavne som N96, N98 og 5900 er nemlig bibeholdt, og designet er da også præcis det samme. Nokia advarer dog mod kopierne, da kvaliteten slet ikke lever op til den originale vare. Fx er der risiko for, at batterierne kan eksplodere. Sony Ericsson slås i øvrigt også med en lignende kinesisk konkurrent, der kalder sig Scny Ericcson.
ANNONCE
Komiske Kopier fra Kina
"Harry Potter"
Kineserne elsker Harry Potter. Desværre er der kun udkommet syv bøger i serien med den lille troldmand, og hvad gør man så? Man skriver selvfølgelig bare nogle flere. Selv om der står J. K. Rowling på bøgerne, har den berømte forfatter dog aldrig været i nærheden de kinesiske efterfølgere, der har titler som 'Harry Potter og den vandrende drage', 'Harry Potter og halvblodprinsens familiemedlem', ' Rig far, fattig far og Harry Potter' og ikke mindst 'Harry Potter og Leoparden, der gik op til en drage'. Sidstnævnte er i øvrigt bare en oversættelse af 'Hobitten', hvor kineserne har skrevet Harry Potter ind i handlingen og tilføjet to meget mærkelige kapitler.
ANNONCE
Komiske Kopier fra Kina
Kommunistisk LEGO
LEGO er nok et af de danske brands, der er mest kendt i hele verden. Der findes et hav mærkelige æsker, der aldrig var blevet godkendt i LEGOs egen kvalitetskontrol eller brandets etiske kodeks i Billund. Som for eksempel denne kommunistiske lyttestation, der holder øje med de vestlige kapitalister, mens soldaterne holder sig i form uden for bygningen.
ANNONCE
Komiske Kopier fra Kina
KaCci
"Have a break, have a ... KaCci?" Det kan godt være, at logoet og pakken lægger sig tæt op af den populære Kit Kat-cokolade, men når du tager en bid af en KaCci, vil du ønske, at du havde brugt et par kroner mere på den ægte vare. Den hvide chokolade og vaflen har en sær, syntetisk smag af jordbær, og selv om der står på pakken, at KaCci giver energi til Kinas ungdom, tror vi ikke, det er en god ide at spise for mange af dem inden en sportsbegivenhed - eller i det hele taget.
ANNONCE
Komiske Kopier fra Kina
POP Station
Mens Sony har stor succes i hele verden med deres PlayStation Portable, også kaldet PSP, skal du ikke regne med at finde den kinesiske konkurrent POP Station ret mange andre steder end i Kina. Og det behøver du ikke at være ked af, selv om den lille gadget ikke koster meget mere end en pose tomme flasker. Mens Sonys cool design har overlevet turen gennem den kinesiske støbeform, kan det samme nemlig ikke siges om softwaren, der er så dårlig, at 90ernes spilautomater ser helt højteknologiske ud.
ANNONCE
Komiske Kopier fra Kina
Daidas

Denne sneaker fra det - næsten - kendte mærke Daidas er så kikset, at den faktisk er cool. Og her tænker vi ikke så meget på designet og den brune farve, men på navnet, der minder om en ordblind udgave af Adidas.

 

Del

Seneste nyt