Magasinet M!

Lækre ure udødeliggjort på film

De her urmærker og -modeller skal takke disse film for deres popularitet.

Lækre ure udødeliggjort på film
Audemars Piguet

Udødeliggjort i: End of Days (1999) og Terminator 3 (2003)

 

Audemars Piguet har altid hørt til i den absolutte ur-elite - lige under Patek Philippe og over Vacheron Constantin. Valget af materialer, Audemars Piguets sans for detaljen og urets udtryk er så eksklusivt, at Rolex-ure fremstår helt billige og plastik-agtige i sammenligning.

 

På trods af dette var det først i 1999, da Arnold Schwarzenegger bar uret i sin comeback-film End Of Days, at mærket blev mainstream. Hvis man da kan kalde et ur til +100.000 kr. for mainstream. Ikke destro mindre er det umådeligt populært i rap- og sportskredse. Og herhjemme bærer smørtenoren Burhan G. og Reeme det populære ur på armen.

 

End Of Days-modellen blev produceret i blot 500 eksemplarer og er siden kun steget i værdi, hvorfor du kan få det til mellem 250.000 og 300.000 kr., hvis du er heldig.

 

T3-modellen fra Terminator 3-filmen er en ordentlig motherfucker af et ur, der måler 48 mm i diameter. Så det kræver et håndled (og en pengepung) a la Arnolds, hvis du punger ud med cirka 220.000 kr. for det monster.

ANNONCE
Lækre ure udødeliggjort på film
Rolex

Udødeliggjort af: James Bond (Sean Connery) i Dr. No (1962), From Russia With Love (1963), Goldfinger (1964) mm.

Verdens uden sammenligning mest kendte urmærke har ikke brug for pr, men får det altså alligevel i form af masser af optrædener i film. Rolex er dog nok mest kendt for at være James Bonds fortrukne urmærke. Det schweiziske urmærke Rolex blev grundlagt i starten af det 20. århundrede af Hans Wilsdorf. Wilsdorf havde en vision om at skabe et robust og præcist ur, man kunne bære på armen - altså et armbåndsur, der på sigt skulle erstatte datidens populære lommeure. Det lykkedes i den grad og i dag er Rolex det ubestridt største og mest kendte luksus-urmærke.

ANNONCE
Lækre ure udødeliggjort på film
Omega

Udødeliggjort af: James Bond (Pierce Brosnan og Daniel Craig) i de nyere James Bond-film.

 

Omega er verdens næstmest kendte urmærke efter Rolex. Prismæssigt ligger det heldigvis betydeligt under og er derfor en del mere opnåeligt end de efterhånden ret så dyre Rolex-ure. Det var i sin tid agenten med licens til at dræbe, James Bond, der var med til at gøre Seamasteren og Omega populær.

Omega har været James Bonds fortrukne urmærke siden Pierce Brosnans Goldeneye i 1995. Så i de syv sidste James Bond-film har der altså siddet et Omega på den britiske agents håndled. Og det klæder da også både Pierce Brosnan, Daniel Craig og med garanti dig.

 

ANNONCE
Lækre ure udødeliggjort på film
Tag Heuer

Udødeliggjort af: Steve McQueen i Le Mans (1971)

 

Kongen af cool, den afdøde filmstjerne Steve McQueen gjorde med et Tag Heuers Monaco-model legendarisk, da han bar uret i racerfilmen Le Mans i 1971. Siden har Tag Heuer levet højt på deres ikoniske urmodels popularitet, der stadig den dag i dag er lige eftertragtet.

Prismæssigt ligger Tag Heuer en del under Rolex, hvilket gør det lidt nemmere at få fingrene i et Tag Heuer Monaco, som er på denne skribents ønskeliste.

 

ANNONCE
Lækre ure udødeliggjort på film
Panerai

Udødeliggjort i: Daylight (1996) og Expendables 2 (2012)

Det italienske urmærke Panerai burde donere 20% af al sit overskud til Sylvester Stallone. Det var nemlig ham, der fandt uret frem fra gemmerne, da han under filmoptagelserne til Daylight i Rom forelskede sig i det støvede urmærke og med et gjorde det legendarisk, da han købte og forærede et Panerai-ur til hele filmholdet. Siden da er Panerais popularitet nærmest eksploderet. Og det er priserne desværre også.

 

I 2012 skampromoverede Sly Panerais bronze-dykkerur, Pam 382, i filmen The Expendables 2. Alle actionbøfferne har nemlig denne model på håndledet. Og specielt ved dette ur er, at det efter ganske kort tids brug får en overdrevet fed patina, der får uret til at fremstå 60-70 år gammelt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt