Magasinet M!

Livet er sjovere med hurtigt bredbånd

Uanset om du er gamer, elsker at streame serier eller noget helt tredje, er du afhængig af dit bredbånd

OK -vi ved jo allesammen godt, hvorfor du sidder og læser denne artikel: du er sindssygt træt af, at dit bredbånd ikke leverer den hastighed til dit internet, du har brug for. Du har lige prøvet af streame en serie på Netflix, spille Counterstrike med vennerne eller … tjah, bum bum … streame noget helt andet fra nettet - men det går bare ikke. Det hakker og stammer og kommer ingen vegne.

Så nu sidder du og er forbandet på dit bredbånd, din computer, din kæreste (fordi hun kom ind, da du sad og bandede over, at videoen hele tiden gik i stå, da du streamede “noget helt andet fra nettet”) og verden sådan helt generelt. Men chill lige engang, sænk skuldrene og skru de lidt mere positive briller på.

Du kan nemlig sagtens få bredbånd med det hurtige internet, der kan streame i HD, få dine møgsmarte Philips Hue-lamper til at lyse, sikre at din gaming-oplevelse er perfekt og spille musik i højeste opløsning fra Tidal i baggrunden. Alt sammen på en gang. Det hele handler om, at du skal finde den internetforbindelse, der passer til dit forbrug.

Det internet, du har i dag, er måske en bredbåndsforbindelse, du lavede en aftale om for flere år siden. Men siden da, er din afhængighed af hurtigt internet steget eksplosivt. Vi streamer mere og i højere opløsning - og det kræver, at din netforbindelse kan lukke mange flere Mbit ind i dit hjem end tidligere.

Heldigvis for dig, er der samtidig sket en enorm udvikling i udbuddet af forskellige former for bredbånd og den pris, det koster. Den klassiske ADSL-forbindelse er stadig going strong og kan for mange mennesker opfylde alle behov. Alt afhængig af, hvor man bor, og hvilke kabler, der er ført ind i hjemmet, kan man få bredbånd med Mbit-hastigheder, der kan klare alle opgaver i det private hjem.

Men lad os samtidig være ærlige. Mange - især unge - bor i byerne i lejligheder, der har telefonforbindelser der er mange årtier gamle, fra en tid, hvor kun fantaster og fjolser kunne forestille sig internettet. Eller de bor i et såkaldt sort hul, hvor nettet snegler sig afsted. Det sætter en alvorlig begrænsning på, hvor hurtigt internet, man kan forvente - og så hjælper det ikke noget, at du køber den helt hurtige turbo-pakke med forkromet modem og en million milliard Mbit i både up- og download.

Et alternativ kan være mobilt bredbånd, som mange steder i landet kan give langt hurtigere internet end gennem kabler. Det fungerer simpelthen ved at du, som du er vant til, har et modem. Men i stedet for at smække et telefonkabel i, sætter du et sim-kort i, som du er vant til fra din mobiltelefon. I store dele af landet vil du så kunne benytte dig af 4G-netværket, som leverer hurtigt internet helt uden at du skal bekymre dig om det.

Den optimale, og mest fremtidssikrede løsning, vil for de fleste dog være fibernet, som består af tusindvis af lyslederkabler, der er så tynde som et menneskehår. Her kan man opnå hastigheder på 1000 Mbit og mere - og det bedste er, at det ikke påvirker hastigheden, hvis der er flere, der for eksempel streamer på samme tid. Fibernet er for tiden ved at blive gravet ned over hele landet. Så hvis du alligevel overvejer at skifte bredbånd, så tjek lige ud, hvor langt de er kommet i din kommune.

ANNONCE
Del

Seneste nyt