Magasinet M!

McGuires mening: Men der er jo kanoner og ko-knepperi!

Jeg kan sgu godt li' "1864". There - I said it.

McGuires mening: Men der er jo kanoner og ko-knepperi!

Jeg ved godt, at det så nogenlunde svarer til at indrømme, at man elsker at gå i bootcut-jeans, foretrækker en lunken Mokai fremfor en kold bajer og egentlig helst sidder ned og pisser, men de seneste seks-syv uger har det været umuligt at sparke sig frem for bedrevidende, elitære røvhuller, der synes, at Danmarks Radios store serie-satsning er noget lort og en frygtelig omgang spild af licenskroner, og det er sgu mildest talt ved at blive en lille smule trættende og forudsigeligt.

Er "1864" dansk tv-historie? Nej. Men der er nøgne piger, døde prøjsere, Haubitser-kanoner og fjollede sigøjnere, hvilket mere eller mindre svarer til de fire nederste lag i min behovspyramide, for slet ikke at nævne den scene, hvor Pilou Asbæk og gutterne knepper en ko til høstfesten.

Det matcher ganske vist ikke ligefrem mine egne seksuelle præferencer, men ikke desto mindre er det sgu rart og forfriskende, at DR Drama for en gang skyld ikke bare smider endnu en sæson i røven på Borgen eller Forbrydelsen. For så spændende er det sgu heller ikke at se Sofie Gråbøl rende rundt og surmule i regnvejr.

"Men den er jo ikke historisk korrekt, og dialogen er klodset!", sidder alle de fine så og råber i kor, og det er da som sådan også rigtigt nok. Jeg har hørt Medina-sange med mere sproglig finesse end manuskriptet i "1864", og den der scene fra i søndags, hvor Søren Malling tryller en firkantet isterning ud af brystet på Laust var da også temmelig tåbelig. Men det svarer altså omtrent til at nægte at se The Fast & The Furious fordi Vin Diesels replikker er "utroværdige", eller kun give "Abraham Lincoln - Vampire Slayer" tre stjerner, alene fordi historien ikke melder noget om døde vampyrer.

Lad os nu for helvede bare omfavne folkeligheden og se lortet. Om ikke andet, så bare indtil TV3 viser "Con Air" igen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt