Magasinet M!

Netflix vil teste banebrydende nyhed i år

Er det her den måde, vi kommer til at se TV-serier på i fremtiden?

Forestil dig, at du selv kunne vælge, hvordan Breaking Bad skulle ende. At Game of Thrones' hovedpersoner ikke skulle slagtes, som det ellers er tilfældet. Eller at Frank Underwood ikke fortjente at blive USAs præsident i House of Cards. Okay, nævnte scenarier kan du ikke rigtigt ændre på, men fremtidens TV-serier kan meget vel komme til at forløbe præcis på den måde, du gerne vil have det. Med andre ord kan du snart vælge, om en serie skal ende godt eller skidt.

Streaming-giganten Netflix arbejder nemlig i øjeblikket på at give seeren kontrol over, hvordan plottet skal forløbe.

Det skriver avisen Daily Mail.

Nogle af de storylines, der arbejdes på, vil være lineære og simple - som de eventyrbøger, du voksede op med, hvor du kunne vælge at sende din hovedperson ud på to forskellige veje. I serie-regi kunne det eksempelvis være, om en fange i fængselsdramaet Orange is the New Black skulle joine en bande eller ej.

Andre storylines vil blive mere komplekse og gøre det muligt for seeren at få plottet til at bevæge sig i mange forskellige retninger ved hjælp af fjernbetjeningen.

ANNONCE
Netflix vil teste banebrydende nyhed i år

En kilde fra Netflix siger til Daily Mail:

- Vi arbejder på flerdelte narrativer, så du rent faktisk selv kommer til at træffe beslutningerne, som du ser serien. Al indhold vil være tilgængeligt, og så er det op til folk at komme igennem det på forskellige måder. Nu ser vi, hvordan det kommer til at blive. Det er et eksperiment. Vi må se, om det bliver succesfuldt. For serie-skabere er det et nyt territorium.

Skuespillere kommer altså til at skulle indspille mange forskellige plotsegmenter på forhånd, som så skal lade seeren vælge, hvilken retning han/hun vil have, at historien skal forløbe.

- Det er næsten random - du kan gå igennem en historie på ekstremt underlige måder, siger kilden til Daily Mail.

Til at starte med kommer Netflix til at køre en prøve-version med en række "skab-dit-eget-eventyr"-shows for børn senere i år - baseret på allerede eksisterende karakterer.

Hvis det bliver en succes, vil Netflix bruge formatet til at skabe tv-serier for voksne. Om det så bliver på serier, du allerede kender, vides ikke.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE