Magasinet M!

Så vanvittigt mange kalorier har verdens Pokémon GO-spillere til sammen forbrændt

Afstanden, spillerne har tilbagelagt, svarer til at gå ca. 217.000 gange rundt om jorden.

Så vanvittigt mange kalorier har verdens Pokémon GO-spillere til sammen forbrændt

En af 2016 helt store overraskelser var Pokémon GO. Et mobilspil, der - hånden på hjertet - nok ikke var den mest finpudsede spiloplevelse, men til gængæld leverede nytænkning og innovation.

Kombinationen af det populære Pokémon-univers, mobil-gps og augmented reality gjorde sommeren 2016 til en Pokémon-sommer.

Aviser, netmedier og tv var fyldt med historier om introverte unge, der pludselig var begyndt at opsøge andre unge i fælles jagt på Pokémoner. Eller historierne om overvægtige stillesiddende mænd i 50'erne, der pludselig havde gået 100 km på en uge i jagten efter Pokémons.

Sidst men ikke mindst betød Pokémon GO, at mainstream-medierne begyndte at skrive om gaming.

ASTRONOMISKE AFSTANDE

En funktion i Pokémon GO er muligheden for at se den afstand, du har tilbagelagt. Det betyder selvfølgelig også, at udvikleren kan lave statistik på, hvor langt alle brugere har gået til sammen.

Den statistik er af astronomiske proportioner. Niantic har beregnet, at Pokémon GO-brugerne tilsammen har tilbagelagt 8.700.000.000 km.

Det er rundt regnet den afstand, der er fra jorden og til grænsen af vores solsystem; en rejse, der i øvrigt tog rumsonden Voyager 1 35 år at tilbagelægge.

De 8,7 mia. km svarer også til 28 ture frem og tilbage til solen, eller 217.000 gange rundt om jordens ækvator.

ANNONCE

Hvis man begynder at regne lidt på, hvor meget energi det vil kræve at gå den astronomiske distance, så hedder ligningen 0,476 kcal pr. kg. kropsvægt pr. km. Det vil sige, at en person på 70 kilo vil forbrænde ca. 290 milliarder kcal for at gå den distance.

1 MILLIARDER SNICKERS

290 milliarder kcal kan være et svært tal at forholde sig til, og selv når tallet regnes om til 1 milliard Snickers, kan det være svært at forholde sig til.

Hvis man omregner energien til et kraftvarmeværk som Amagerværket, der ved maksimal belastning leverer 580 megajoule/sek, så svarer den energi, som Pokémon GO-brugerne har brugt, til at Amagerværket skal køre ved fuld belastning i 24 døgn.

Se også: Lakserytteren om sit forhold til Pokémon

Så selv uden vanlige journalistiske overdrivelser, virker Pokémon GO som en mega- astronomisk succes.

Følg Pixel.tv: Facebook - YouTube - Twitch - Twitter - Instagram og Snapchat

ANNONCE
Del

Seneste nyt