Magasinet M!

Sådan blev 'The Mountain' fra Game of Thrones en af verdens stærkeste mænd

Se, og læs om den voldsomme forvandling lige her.

Hafthór Júlíus Björnsson siger dig nok ikke så meget, men hvis vi siger: "ham den store fyr fra Game of Thrones, der smadrede den anden fyrs hoved med sine bare hænder", har du måske helt styr på, hvilken person vi taler om. Björnsson kommer - ligesom os andre macho-fyre - fra Norden, nærmere bestemt Island. Han dropper aldrig en tur i træningscenteret og dødløfter lige godt 450 kg. 

Hvordan bliver man så stor, tænker du? Det har det amerikanske magasin GQ Magazine forsøgt at finde svaret på.

"The Mountain" pryder gadebilledet med hele 205 cm fra top til tå. Allerede som ung var han højere end gennemsnittet, og derfor lå en karriere inden for basketball ganske naturligt. Grundet skader og operationer brugte Hafthór mere tid i vægtrummet end på banen. Der kunne hurtigt ses resutalter, og han blev bidt af at træne hårdt.

ANNONCE
Martin Schoeller - Sådan blev 'The Mountain' fra Game of Thrones en af verdens stærkeste mænd Martin Schoeller

Før vægttræningen tog fart, vejede Hafthór 105 kg, men nu er den fulde kampvægt omkring 180 kg. "The Mountain" ligger ikke skjul på, at det ikke kun er træningen, der er vigtig. Det er et all-round projekt, som både kræver blod, sved og tårer.

Hafthór forklarer til GQ Magazine:

"Det er konstant arbejde. Du skal træne rigtigt, du skal spise rigtigt, og du skal sove rigtigt. Hvis du ikke spiser, så bliver du ikke større. Jeg bliver nødt til at spise hver anden time for at opretteholde min muskelmasse".

Konditionstræningen fra basketball blev droppet, og tiden blev i stedet brugt på et ekstra måltid. På en normal "arbejdsdag", skal "The Mountain" have omkring 10.000 kcal. Kcal, der bliver fordelt over otte måltider i løbet af dagen. Udgangspunktet er sund mad så som avokado, broccoli, spinat, søde kartofler, kylling, fisk og magert kød.

Grundet den enorme vægt og hårde træning er det nødvendigt for Hafthör at få "hurtige" kulhydrater. De skal indtages lige før eller lige efter træning.

ANNONCE
Sådan blev 'The Mountain' fra Game of Thrones en af verdens stærkeste mænd

Som stærk fyr nr. 1 er det selvfølgelig oplagt at løfte tunge og trække virkelig mærkelige ting. Biler, sten og lastbiler og har blandt andet fået turen, men Hafthór er dog specielt glad for én disciplin: Det at trække et fly på 15 tons er ikke så specielt - det kan alle jo gøre.

I 2015 slog "The Mountain" desuden en 1000 år gammel rekord. Han er nu den første til at have gået fire skridt med en 640 kg tung træstamme på ryggen. Efter det fjerde skridt føltes ryggen som brækket, men hvad gør man ikke for at have slået en gammel verdensrekord og 1 kilo oksefilet til aftensmad.

Det at blive større er ikke vigtigt. Nej, det er vigtigt at have en flot og veltrænet krop. Vi ønsker Hafthór al mulig held og lykke i fremtiden. Mon ikke, at der ligger et "verdens stærkeste mand"-trofæ og venter. I mellemtiden kan du herunder se videoen, der viser den vilde transformation:

ANNONCE
Del

Seneste nyt