Magasinet M!

Skøre kampscener!

Er du til Kung-fu? Så har vi masser af crazy klip

Skøre kampscener!

En film uden en fed kampscene er lige som en hotdog uden pølseÃ' - meningsløs og umandig. En god kampscene mellem den gode og den onde kan redde enhver film.
Det ved filmskaberne også, så de forsøger ofte at redde deres håbløse forsøg på filmkunst med lidt god gammeldags næveudveksling.
Når det sker, fremkalder det ofte latterkramper hos tilskueren. I visse tilfælde er det ved et uheld. Nogle gange er det med vilje. Her følger nogle af filmhistoriens skøreste og sjoveste kampscener.

DE UFRIVILLIGT MORSOMME:

Ricky vs. Oscar!
På nettet kaldes dette for den mest voldelige kampscene nogensinde på film. Om det er sandt, kan altid diskuteres. Men sikkert er det, at scenen, der stammer fra filmen The Story Of Ricky fra 1991, er så overdrevet og klam, at man kun kan trække på smilebåndene ad det. Filmen foregår i et futuristisk fængsel, hvor stakkels Ricky skal kæmpe mod alt og alle for at overleve. Og i alle kampene sker noget vildt. Øjne hives ud, hoveder eksploderer, folk bliver til mutanter. Du ved, det sædvanlige.
Bedste tidspunkt: Oscar skærer maven op på sig selv, og prøver at kvæle Ricky med sine tarme. LOL!

Bruce Lee vs. Kareem Abdul-Jabbar!
Kareem Abdul-Jabbar var i sin tid en af verdens bedste basketballspillere. Og når man er det, skal man selvfølgelig også prøve kræfter med film. Så hans karatelærer Bruce Lee hev ham med i Game of Death. De to bitchslappede så hinanden i denne bindegale kampscene. For selvom Abdul-Jabbar faktisk var ganske talentfuld til kampsport, ser det bare alt for morsomt ud, når den 218 centimeter høje, ranglede neger sparker ud efter den klejne Bruce Lee.
Bedste tidspunkt: Lige i starten af scenen, hvor Abdul-Jabbars figur planter en fod i brystet på Lee, der kigger ned på et enormt fodaftryk på sin brystkasse.

Kirk vs. Mærkeligt Grønt Monster!
Bevares, i slutningen af 60'erne var William Shatner the shit! Han spillede dengang rollen som kaptajn Kirk i tv-serien Star Trek, og folk så måbende med, når datidens teknologiske fremskridt tonede frem på skærmen. At meget af det var noget værre lort, ændrede ikke på fansenes loyalitet. Denne kampscene er fra den originale serie, hvor Kirk kæmper meget længe og meget langsomt mod et grimt monster, der bevæger sig så elendigt, at man umuligt kan blive bange for det. Til gengæld er det et enormt irriterende monster.
Bedste tidspunkt: Det hele er faktisk grinagtigt ringe.

Indisk tjener vs. Slemme amerikanere!
Hvis der er noget, indere kan, er det at lave rigtig mange film. Ofte er kvantiteten dog vigtigere end kvaliteten. Især kampscenerne er noget, som de indiske udgaver af Spielberg og Coppola ikke bruger særligt meget tid på. Her er et fabelagtigt eksempel på ringe slagsmål og elendig synkroniseret tale. De slemme amerikanere rager på den stakkels servitrice i filmen Aa Ab Laut Chalen. Det pisser nørden bag disken af, og så skal der danses næve-vals.
Bedste tidspunkt: Da vores helt i den nydelige, ternede skjorte uskadeliggør den største af bøllerne...Ved at smadre en flaske med soja i fjæset på ham. Mmm, soja.

Rajinikanth vs. Byens Bøller!
For nu at blive ved, hvor fabelagtig underholdning en kampscene i en indisk film er. Filmen Adhisaya Piravi, også kendt som Little Superstar, er fra 1990, men kampscenen ligner stadig noget der er løgn. Helten ankommer på sin motorcykel. Hvad den efterfølgende dialog handler om, ved vi ikke. Vi spoler frem til slagsmålet i stedet. Her beviser Rajinikanth, at man sagtens kan være diskolækker og tæve skurkene samtidig. Alt imens han flyver gennem luften og uddeler lussinger, så selv Neo fra Matrix må føle sig lidt tøset.
Bedste tidspunkt: Da helten begraver en modstander i sandsække, som han adræt sparker hen på ham.

Nick DiMarco og Kristi Jones vs. Stingray!
"Verdenshistoriens værste kampscene"! Således er det afsluttende opgør fra kult-klassikeren Undefeatable fra 1994 blevet kategoriseret. Og hold da kæft hvor er det ringe. Stingray er en ond satan med hang til knive og suckerpunches. Han myrder hovedpersonen Kristi Jones' søster (fordi han er ond og sindssyg). Hun får hævn med hjælp fra politimanden Nick DiMarco (der ligner pornostjernen Peter North mistænkeligt meget). Nick kæmper imod Stingray til sidst i filmen, og de skal naturligvis smide trøjerne undervejs. Og der spares heller ikke på vilde "hiiiyaaaaa!"-brøl, før skurken endelig ryger hårdt og brutalt ned (og op).
Bedste tidspunkt: Stingray får stukket en krog i øjet og hejses op i loftet, hvor han dør. Kristi Jones: "Keep an eye out for ya Stingray." Nick DiMarco: "Yeah! See ya." Fnis!

DE FRIVILLIGT MORSOMME:

Scott vs. Fransk Robotmand!
Okay, denne kampscene er ikke kikset. Den er morsom med vilje. I filmen Eurotrip fra 2004 kommer hovedpersonerne på et tidspunkt til Paris. Her står de i en ufatteligt lang kø til et museum, da helten Scott ser en robotmand stå og tjene penge. Han aber efter, hvilket pisser robotmanden af, og derefter følger en fabelagtig kampscene, hvor alt foregår i et meget lavt tempo, og alle bevægelserne er mekaniske. I sidste ende ryger robotmanden naturligvis ned, da han ikke har paraderne i orden.
Bedste tidspunkt: Scott losser robotmanden lige i løgene, hvilket får sidstnævnte til at krumme sig sammen, og med ordene "Error! Error! Error!" går han i gulvet.

Sing vs Øksebanden!
Kung Fu Hustle er en ganske enkelt genial film, og den står da også i dag som den mest indbringende film i Kinas historie. Den er en parodi på adskillige kampsportsfilm, men det ændrer ikke på, at den er proppet med geniale kampscener. Som det afsluttende opgør imellem vor helt Sing og den frygtede Øksebande (der vist ikke er så farlig alligevel). Sing tæver dem sønder og sammen, og han gør det meget morsomt, i en scene hvor alle fysikkens regler er ophævet.
Bedste tidspunkt: Da Sing sparker en håndfuld af Øksebandens medlemmers fødder flade. Og deres efterfølgende ansigtsudtryk.

The Chosen One vs. Ko (?)!
Ja, det er rigtigt. Den onde i denne kampscene er... en ko! Steve Oedekerk har blandt andet lavet Ace Ventura filmene, og i Kung Pow! Enter the Fist er han selv hovedpersonen. Han tager tykt pis på gamle kampsportsfilm, ved at klippe sig selv ind i en 30 år gammel film.
Højdepunktet i Kung Pow! er, da helten, kendt som The Chosen One, på sin vej møder en ondskabsfuld ko (der kan karate). De kæmper en drabelig kamp, og koen har faktisk længe overtaget. Men så griber helten koens yvere, og malker den, til den segner om. Vi sagde aldrig, at det gav mening.
Bedste tidspunkt: Koen skyder mælk af sted mod The Chosen One, der i slowmotion Matrix-stil undviger.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE