Magasinet M!

Suspekt - Danmarks bedste rapgruppe

Nøgne nonner, liderlige fans og øretæver i Albertslund. Vi forsøger at lokke alle skeletterne ud af skabet på de tre drengerøve fra Suspekt.

Suspekt - Danmarks bedste rapgruppe

Hvordan går det egentlig med dansk hiphop i disse dage?
Emil - Jeg har en fornemmelse af at det går meget godt. Der er ligesom blevet sorteret lidt ud her på det sidste, og folk der før lavede hiphop og begyndt at finde andre veje nok i et forsøg på at rage til sig eller overleve. Det har givet plads til en ny generation og en ny lyd som f.eks. Gilli, Mellem Finga muzik, Benal, Danni Toma osv. Det er rart med et frisk pust!  Og musikalsk er folk blevet meget dygtigere med tiden.

Hvad er det dummeste, du nogensinde har gjort?
Emil - Jeg crowdsurfede nøgen ved Grøn Koncert-kræwets afslutningsfest. Det var pissesjovt, men også lidt dumt.
Andreas - Jeg har gjort pænt mange dumme ting igennem årenes løb. En af dem var, da jeg fik tatoveret "I dag er en go dag at dø" i en kæmpe brandert for næste dag at vågne op, intet kunne huske fra dagen før og ikke forstod, hvorfor jeg havde en plastikpose på armen.
Rune - Jeg har virkeligt taget mange dårlige beslutninger. Men i nyere tid må det være dengang, jeg indgik enhårgroningskonkurrence med Simon Jul. Som han vandt...

 

I har lavet 5 albums. Det er flere end langt de fleste hiphop-kunstnere herhjemme nogensinde når at lave. Hvordan har I overlevet både musikbranchen - og hinanden så længe?
Emil - Vi har lavet det, vi har lyst til og givet hinanden plads til at lave andre ting ved siden af. Det hele handler jo om, om man finder glæde og entusiasme ved det, man laver. Og så har vi undgået reality programmer og hurtige penge.
Rune - Jeg synes, det er imponerende, at vi har holdt sammen som band i så mange år. De fleste splitter jo op af forskellige årsager. Det må være noget med, at vi er barndomsvenner og samtidigt giver hinanden albuerum til at leve.

Hvem af jer har flest stjernenykker?
Emil - Jeg synes ikke, der er nogle af os, der har stjerne nykker? jeg tror slet ikke vi ser os selv som stjerner i den der kendis-agtige forstand. Grundlaget for det vi laver er jo ikke at blive kendte, men at lave musik og optræde med den.
Rune - Jeg synes ikke, Andreas og Emil har noget, der minder om stjernenykker

Hvad fik jer til at tage hele vejen til Los Angeles for at indspille pladen "V"?
Emil - Hvem kan sige nej til det når det er minus 10 grader og snestorm i Danmark, man er nomineret til en grammy award og ens manager har et studie man kan enytte kvit og frit. Scenariet var optimalt!

 

Hvem af jer er den første, der begynder at bage på de der nonne-strippere, I af og til har med på scenen?
Emil - Vi prøver at have et nogenlunde professionelt forhold til de mennesker vi arbejder med. Men det er da altid rart med kvindeligt selvskab...
Rune - Haha, det ville være lidt akavet.
Andreas - Jeg var single, da de var med første gang, så det var sgu nok mig!

I sommers I en konkurrence, hvor folk kunne sende et billede af sig selv til jer og vinde pladsen på coveret til Bollede Hende Går? Hvor mange behårede manderøve var der blandt billederne?
Emil - Aner det ikke. Jeg kiggede mest på patter og damerøv.
Andreas - Jeg mener ikke der var nogen. Men det kan selvfølgelig være, at jeg havde for meget fokus på alle de flotte kvinderøve, der blev sendt ind.
Rune - Der var vist en del. Men hvem har ikke lyst til at ha indbakken fyldt med manderøv?

Hånden på hjertet - hvem af jer ville være den første, der knaldede en af jeres fans, hvis I fik chancen?
Emil - Vi har været ret lang tid på tur efterhånden, så der har jeg været? et par gange. Nu har jeg en kæreste, så det er hende jeg boller med.
Andreas Jeg har en kæreste, så det er meget let - nej.

 

Hvem er den første i Suspekt, der siger "en video med en nøgen kvinde med husholdningsfilm om hovedet og en tyk dame, der smadrer service - det er sgu alligevel for groft"?
Emil - Det tror jeg ikke du skal regne med kommer til at ske. Jeg synes det er fedt at lave nogle ting, der er lidt skæve i forhold til en ellers okay kedelig kommerciel musikscene. Der er ikke meget musikalsk eller visuel udfordring lige i øjeblikket. Måske fordi, at alt er under censur i medierne - undtagen krig i nyhederne...
Andreas - Der skal en hel del mere til, før der bliver sagt stop. Jeg kan ikke huske, hvornår det sidst er sket.
Rune - Vores videoinstruktører har næsten altid stået på hovedet af hinanden for at lave noget mere obskurt end det sidste.

Hvordan undgår man egentlig at få en røvfuld, hvis man tager i byen i Albertslund?
Emil - Du kan slet ikke ta' i byen i Albertslund. Det sidste diskotek blev nedlagt flere år tilbage. Nu bliver det brugt som fest lokaler. Mest tyrkiske og pakistanske bryllupper. Men jeg tror, den er rimelig sikker, hvis du tar til privatfest og opfører dig som en idiot.
Andreas - Jeg tror bare, man skal opføre sig ligesom alle mulige andre steder man går i byen og ikke vil have en røvfuld...
Rune - Dem jeg kender fra Albertslund er ret flinke.

 

Hvem har de underligste vaner i tourbussen?
Emil - Der sker mange dumme ting i tourbussen, men det er stensikkert, at Andreas for alvor peaker under morgen-lumumbaen kl 05. Det er nogenlunde samme tidspunkt, hvor jeg spørger, om vi ikke skal ryge ren skunk på en Redbull dåse, mens Rune så skal høre det samme Slayer album som sidste uge? meget højt!

Hvornår har I sidst grædt?
Rune - Det må være da Jens, vores baggearsmand, friede til sin kæreste på scenen ved Grøn koncert i år foran 40.000 mennesker iført latextøj og gasmaske.
Andreas - Det var et stort, flot og overvældende øjeblik!

Fortæl en hemmelighed om de to andre fra Suspekt
Rune - Jeg vil fortælle så meget, som at vi var på en Fynsk rasteplads en mørk og stormfuld nat, og at tyndskid og bræk var en del af oplevelsen for alles vedkommende.

 

SE VIDEOEN TIL "SØN AF EN PISTOL" HER:

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce