Magasinet M!

Verdens særeste filmplakater

Nogle gange bliver de folk, der laver filmplakater, lidt for kreative ...

Verdens særeste filmplakater
En amerikansk varulv i London (Japan)

Film fra Hollywood er som regel forsynet med en filmplakat, men i nogle egne af verden, foretrækker man at lave sine egne plakater. Med... skal vi sige varierende succes. 

Vi starter i Japan. Mens de fleste østeuropæiske filmplakater får filmene til at se mere uhyggelige ud, end de egentlig er, går denne japanske plakat den anden vej. Okay, 'En amerikansk varulv i London' er både en gyser og en komedie, men plakaten ligner noget, selv Morten Korch ville finde lige lovligt letbenet. Og hvad er meningen med den der vandhane?

ANNONCE
Verdens særeste filmplakater
Blues Brothers (Polen)
Normalt prydes filmplakater af navnene på to eller måske tre hovedrolleindehavere. Denne polske plakatdesigner har virkelig forsøgt at imponere sin chef ved at klemme samtlige medvirkende i 'Blues Brothers' med på plakaten. Det er alligevel flot. Så kan man godt tilgive de mærkværdigt tynde ankler og klumpede skuldre. 
ANNONCE
Verdens særeste filmplakater
Star Wars (Sovjetunionen)

Yoda. C3PO. Jabba The Hut. I betragtning af, hvor mange forunderlige væsener, der optræder i George Lucas' 'Star Wars' er det underligt, at russerne har følt sig foranlediget til selv at opfinde tre - i øvrigt pivgrimme - skabninger til filmplakaten.

Verdens særeste filmplakater
Fluen (Polen)

"Hey vil du ikke med ind og se den der nye film 'Fluen'. Den handler åbenbart om en mand, der brækker sig - tegnet af en ti-årig med en Amiga 500?"

"Årh hvad, den lyder god!"

ANNONCE
Verdens særeste filmplakater
Bullit (Østtyskland)

På stevemcqueen.org.uk har ihærdige fans samlet 'Bullitt'-plakater fra hele verden. De er alle sammen variationer over noget med en Ford Mustang og Steve McQueen, der ser cool ud. Lige undtaget denne prægtige sag, hvor en østtysk grafiker har besluttet, at ham Steve McQueen er for kedelig. "Hey, hvad nu hvis der var en psykopat-zombie med stirrende øjne med?". "Men det er der jo ikke, har du set filmen?". "Næ... men tjek lige, hvor fed plakaten er". "Nå ja."

ANNONCE
Verdens særeste filmplakater
Abernes Planet (Polen)

Den er for så vidt meget pæn... men giver ligesom hele slutningen væk på en måde, der svarer til, hvis plakaten for 'Se7en' var et billede af Gwyneth Paltrows hoved i en æske.

Verdens særeste filmplakater
Duellen (Sverige)

Vores nordiske naboer kan skam også være med i afdelingen for crazy filmplakater: Bemærk det ironiske i, at svenskerne på plakaten hylder filmens realisme - men samtidig lige smider en helt umotiveret drage ind i Steven Spielbergs klassiske film om en mand mod en lastbil.

ANNONCE
Verdens særeste filmplakater
Big (Tjekkoslovakiet)

Kan du huske den scene fra 80'er-komedien 'Big' med Tom Hanks, hvor der pludselig er en mand med solbriller OG ILD I HOVEDET, der holder tre fingre i vejret? Nej, det kan vi heller ikke.

Verdens særeste filmplakater
Gøgereden (Tyrkiet)

Øhm... den tyrkiske version af 'Gøgereden' er åbenbart en art sammenkogt ret af flere forskellige film. Billedet af Shelley Duvall er åbenlyst neglet fra 'Ondskabens Hotel' (hvor Jack Nicholson også er med, men som dog er en helt anden film). Og så er der åbenbart også en vampyr med. Og nogle zombier, der kaster med kasser...

ANNONCE
Verdens særeste filmplakater
Rosemarys baby (Polen)

Og så lige endnu en polsk filmplakat at slutte festen af med. Som vel egentlig lige er 25 procent mere uhyggelig end selve filmen - som ellers er nok så skummel.

Del

Seneste nyt

Annonce