Magasinet M!

Tjek Renaults vanvittige elektriske driftbil

Renault R5 Turbo E3!

Elektrisk drifting? Det lyder galt - men why not?!

Den franske bilfabrikant Renault fejrer i år 50-års jubilæet for den ikoniske Renault 5, og det kommer til udtryk på flere forskellige måder - og ret markant i deres seneste showbil Renault R5 Turbo E3:

Det er en 100% elektrisk sag, der mest af alt skal udstråle sjov og spas: 

"Renault 5 TURBO 3E kombinerer ultra-tech design med talrige referencer til racing og faktisk også videospil. Kombinationen sender denne showcar ind i en verden af modernitet og højteknologi. Den er på en eller anden måde et sted mellem det virkelige og det virtuelle. Denne 100 % elektriske drifter, demonstrerer, at elektriske biler altså kan være enormt sjove og pænt vilde" siger Renault’s Vice-President Design, Gilles Vidal.

ANNONCE
Renault R5 Turbo E3 - Tjek Renaults vanvittige elektriske driftbil Renault R5 Turbo E3

Bilens længde på 4 meter er inklusiv den kæmpemæssige hækspoiler - højden er 132 centimeter og så er der lige det med vægten og elmotorerne...

Bilen vejer kun 980 kilo - men det er uden batterier. Når batterierne er på plads sniger den sig op på 1500 kg, og det bliver altså en lille tung driftbil - men det vejes der godt op med, for den elektriske performance: Elmotoren er på 280 kW (380 HK) med et øjeblikkeligt drejningsmoment på 700 Nm, en tophastighed på 200 km/t og 0-100 km/t på 3.5 sekunder (Hvis man da ikke kaster sig ud i øjeblikkelig sidelæns kørsel).


Bilen er selvfølgelig meget identisk med sine forgængere - men der er kommet digitale løft, som inspireres af gaming-industrien: Et moderne twist på en af Renault 5 Turbo umiskendelige features - de 10 analoge ure - er nu erstattet af digitale skærme og ser ud som om de lige er trådt ud af et retro game univers.

For at starte bilen skal man for eksempel trykke på knappen “Free play”. På samme måde er de forskellige køreprogrammer blevet omdøbt. Drifting hedder nu Turbo, og for 360 graders spins skal man aktivere "Donut" programmet. 

Bilen kan ses på Renault standen på det kommende Paris Motorshow, der går fra den 17.-23 oktober.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce