Magasinet M!

Top 10 undervurderede ting

10 ting, der ikke får den credit de fortjener

Top 10 undervurderede ting

Som modspil til Zaynab's artikel om 10 overvurderede ting, så kommer her listen over mine 10 undervurderede ting:

10. Sushi
Før sushien indtog landet, var fastfood ubetinget usundt. Pølser, pizza, burgere, shawarma, pommes frites, kinesisk frituremad osv. Så kom de geniale japanere og fik spredt deres fremragende fastfoodmad til Danmark. Lækkert, delikat, friskt - og sundt.

9. Demokratiet
Alle har en mening om de lorte-politikere. Og jeg er også uenig med de fleste af dem. Men tænk lige over alternativet...

8. Remoulade
Når jeg en sjælden gang imellem sviner min atletiske krop til med lidt usund mad, hvad er så bedre end lige at sætte prikken over i'et med lidt remoulade. Det kan bruges alsidigt (og ofte sammen med ristede løg), eksempelvis på en hotdog eller på toppen af et stykke rugbrød med roastbeef. Men uundværligt er det til pommes frites, hvor jeg med tårer i øjnene ser flere og flere farisærer bestille "salat-mayonaise".

7. Mafia-film
Selvom der er en vis konsensus om at Godfather-filmene (i hvert fald 1'eren og 2'eren) er blandt de allerbedste film i verdenshistorien, så finder jeg alligevel genren undervurderet. Goodfellas, Scarface, The Departed (og i endnu højere grad Hong Kong-originalen Infernal Affairs), Casino, Once upon a time in America osv osv. er bare creme de la creme.

6. Morgenkaffe
For ikke-kaffedrikkere, så er der bare tale om en kop varm og bitter drik. For os andre, er der tale om en nydelse, der giver både dagen og indtageren et dejligt spark i røven. 

5. Provinsen
Vi køwenhavnere kan måske være lidt selvfede at høre på. Vi har det hele. By og strand. De bedste restauranter og klubber. Men hvad er federe end en tur til Samsø, Skagen eller Bornholm. Og er det ikke i Horsens at Madonna, Metallica osv altid spiller? Og nå ja: jyske piger!

4. At man må drikke øl hvor man vil
I Danmark må vi drikke øl i Nyhavn, i parker og på torve - og selvom det måske ikke er så smukt med en stribe drankere nede på den lokale bænk året rundt, så tænk engang over, hvor restriktivt det er i USA eller Sverige - for slet ikke at tale om Saudi-Arabien! Ses vi i Kongens Have lidt senere?


3. "Vis nummer"
Vi er alle enige om at det er smart. Men da jeg købte min første mobiltelefon i 1993 (En dejlig Nokia 1011, i øvrigt), der var der ikke noget der hed "Vis nummer". Tænk en ekstra gang over hvor smart det er - og hvor irriterende det ville være, hvis du ikke havde det!

2. Sex
Nogle vil måske hævde, at det ikke er undervurderet. Andre at det er overvurderet (hvis man er ved at dø af tørst, eller skal virkeligt meget på toilettet). Ikke desto mindre er det noget man ikke kan få for meget af. Og når man ikke kan det, så er det undervurderet!

1. Den danske sommer
Alle brokker sig over den. Og nej, vi bor ikke i Sydspanien eller Californien. Men hvor er det dog alligevel dejligt. Pigerne har sommerkjoler på, i Nyhavn er øllene kolde, duften af nyslået græs - og så vinder vi faktisk nogle gange nogle fodboldkampe!

ANNONCE
Del

Seneste nyt