Magasinet M!

Syge samlere

De samler på Pokémon, navlefnuller og sæbestykker. Mød 11 samlere, der ikke er helt normale

Syge samlere
Pokémon

Vi har fundet 11 samlere, der har kastet deres kærlighed på ret unormale sager. Den første har en:

Samling af Pokémon-merchandise

Lige meget, hvor vild du er med Pokémon, så når du aldrig op på højde med Lisa Courtney. I januar 2010 kunne den dengang 21-årige brite prale af at have en samling på over 13.000 stykker Pokémon-merchandise, og det gav hende verdensrekorden for den største samling.

Hvorfor har hun så det? Jamen det svarer hun selv på:

"Jeg blev mobbet meget i skolen, både verbalt og fysisk. Mobberiet var slemt, og jeg græd de fleste dage. Når jeg kom hjem fra skole, hjalp Pokémon mig gennem de hårde tider."

ANNONCE
Syge samlere
Sæbestykker

Samling af sæbestykker

Det er ikke hver dag man hører sætningen: "Hold da kæft et ordentligt stykke sæbe du har der." Men det passer meget godt lige her. I 2009 fyldte historien om 65-årige Carol Vaughn fra Birmingham de engelske medier, hvor de kunne fortælle, at hun havde akkumuleret over 5.000 stykker sæbe over en 17-årig periode. Pensionisten finder sæbe over det hele, og da hun var på ferie i Marokko i februar 2009, faldt hun for eksempel lige over 13 nye sæbestykker. Hun må godtnok have rene hænder.

ANNONCE
Syge samlere
Skeer fra fly

Samling af skeer fra fly

Den østrigske steward, Dieter Kapsch, er ikke sådan at bide skeer med. Ja undskyld den lamme joke, men han har samlet 1.760 skeer fra 447 forskellige flyselskaber. Det hele startede i 1997, da han var på ferie i Spanien med sin søster Gunda. Her tog de en ske med sig fra flyet, og siden har skeer mindet Dieter om den dejlige ferie. Så er det måske lidt ekstremt at samle så mange skeer for at holde fast i mindet om ferien, men hvorfor gøre noget halvt.

ANNONCE
Syge samlere
Banan-klistermærker

Samling af banan-klistermærker

Ja hvorfor ikke? Banan-klistermærker er vel en lige så fornuftig ting at samle på, som frimærker. Becky Martz har 7.000 klistermærker i samlingen, og hun begyndte sin hobby i 1991, da hun pludselig bemærkede, at to Dole-klistermærker ikke var ens. Den ene stod der Honduras på, mens der stod Guatemala på den anden. Det var da pudsigt.

ANNONCE
Syge samlere
Navlefnuller

Samling af navnefnuller

I 1984 begyndte den australske bibliotekar Graham Barker at samle sit navlefnuller, før han gik i bad, og efter 26 år havde han indfanget 22,1 gram af stadset. Det startede som en undren over, hvor meget navlefnuller, der egentlig kommer på os mennesker - måske nok til at lave en pude. Der kan du bare se, bibliotekarer er ikke så kedelige, som du går og tror.

ANNONCE
Syge samlere
Cigaret-pakker

Samling af cigaret-pakker

Når kinesiske Wang Guohua har gæster på besøg, kan han altid byde dem på deres favorit-smøger. Han har nemlig en samling på over 30.000 pakker. Som du kan se på billedet, betyder det desværre også, at hans hus er temmeligt brandfarligt, men på plussiden, er det sikkert tilladt at ryge indenfor. Det har taget Wang seks år at samle alle cigaretterne, men vi aner ikke, hvor mange år det vil tage at ryge hele moletjavsen.

ANNONCE
Syge samlere
Hvepsereder

Samling af hvepsereder

Vi troede ellers, at alle gerne ville være fri for de små bæster, og deres tilholdssted. Men åbenbart ikke amerikanske Terry Prouty. Han har været fascineret af hvepse i 25 år, og derfor har han brugt sin tid på at samle hvepsereder og have dem hængende i sit hjem. Okay, der skal selvfølgelig være plads til alle.

ANNONCE
Syge samlere
Instant-kameraer

Samling af Instant-kameraer

Kan du huske de gamle Polaroid-kameraer, hvor der kommer et printet billede ud med det samme, og så skal det vifte-tørres? Det kan kineseren TM Wong. Han har samlet 1.043 instant-kameraer, hvilket giver ham førstepladsen i samlere af den kategori. TM Wong begyndte på sin samling i 1992, og nu er den anslåede værdi af kameraerne oppe på 130.000 amerikanske dollars. Det kunne han alligevel få et monster af et spejlreflekskamera for.

ANNONCE
Syge samlere
Super Soakers

Samling af Super Soakers

Det er dumt at gå ned på udstyret, og det gælder især i vandkampe. Derfor har amerikaneren Chris Reid pimpet arsenalet med 340 Super Soakers. Hans allerførste er den klassiske gule gøb med grøn tank, og den har han faktisk fået udstyret med en autograf fra Super Soakerens opfinder, Lonnie Johnson. Hvad laver Chris Reid så til daglig? Jo, han er forsker hos Boeing.

ANNONCE
Syge samlere
CPU´ere

Samling af CPU´ere

"Hva´ så, skal du med hjem og se fars samling af CPU´ere?"

Hvis ikke det score-spørgsmål får damerne med hjem, så er der noget galt. Manden på billedet er en ukendt russer, der postede billedet i et internetforum, og vi aner ikke mere om ham, end at han har samlet over 1.000 CPU´ere. Det er enten rimeligt sejt eller rimeligt nørdet, men læg lige mærke til, hvordan han har opstillet sin samling på sengen. Det er en rigtig player.

ANNONCE
Syge samlere
Ecstasy-piller

Samling af Ecstasy-piller

Vi runder artiklen af med en af de samlere, der vist befinder sig i den grå zone. I 2009 modtog det hollandske politi en noget uventet henvendelse fra en mand, der havde fået stjålet sin private samling af 2.400 Ecstasy-piller. Han forklarede politiet, at han samlede pillerne, fordi de havde variede former, farver og sjove prints, og det havde taget manden 20 år at få stablet samlingen på benene. Politiet troede faktisk på ham, og som de selv udtalte:

"Hvorfor skulle man finde på sådan en historie?"

Ja, det kan der jo være noget om.

ANNONCE
Del

Seneste nyt