Magasinet M!

14 kendte, der døde ALT for tidligt

I den sørgelige anledning af Witney Houstons datters alt for tidlige død samt premieren på den nye dokumentar om Amy Winehouse giver vi dig her 14 kendte, der alle døde, inden de rundede 30.

James Dean

Født: 8/2 1931

Død: 30/9 1955

Stjernestatus: Skuespiller og ungdomsikon

Omstændigheder: Dean døde kort tid efter optagelserne på klassikeren Giganten i et trafikuheld, der rystede hele verden. Flere mennesker overværede uheldet, hvor Dean kørte galt i sin Porsche Spyder. Udover Giganten nåede Dean at lave de endnu mere kendte film, Øst For Paradis og Vildt Blod.

ANNONCE

Jimi Hendrix

Født: 27/11 1942

Død: 18/9 1970

Stjernestatus: Sanger og guitarist

Omstændigheder: Hendrix' veninde/kæreste Monika Dannemann tilbragte de sidste timer sammen med ham. Efter at have snakket hele natten vågnede Dannemann op til, at Hendrix var bevidstløs - dog i live. Han blev kørt på hospitalet, hvor han senere døde.

En obduktion viste efterfølgende, at han havde taget en overdosis sovemedicin og var blevet kvalt i sit eget opkast. Om det var selvmord spekuleres der stadig i, lige som konspirationsteorier går på, at det var hans egen manager, der stod bag.

ANNONCE

Janis Joplin

Født: 19/1 1943

Død: 4/10 1970

Stjernestatus: Sanger og sangskriver

Omstændigheder: Janis blev fundet livløs af sin manager på et hotelværelse i Hollywood. En obduktion viste senere, at det var en overdosis heroin, der tog livet af hende. Manageren mente efterfølgende, at Joplin havde fået fingre i noget heroin, der var meget stærkere end det, hun ellers var vant til.

ANNONCE

Jim Morrison

Født: 8/12 1943

Død: 3/7 1971

Stjernestatus: Forsanger i The Doors

Omstændigheder: Jim Morrisons officielle dødsårsag blev beskrevet som hjertesvigt, da man ikke lavede nogen obduktion af liget. Det er dog ingen hemmelighed, at Morrison, der blev fundet livløs i sit badekar, var glad for stoffer - heriblandt heroin. Mange mener derfor, at det var en overdosis af dette, der var den egentlige årsag. I 2004 påstod sangeren Marianne Faithfull også i et interview, at det var de stoffer, hendes pusher-kæreste havde solgt til Morrison, der slog ham ihjel.

ANNONCE

Sid Vicious

Født: 10/5 1957

Død: 2/2 1979

Stjernestatus: Bassist i Sex Pistols

Omstændigheder: Hvordan Sid Vicious blev så gammel er stadig en gåde for mange, for manden havde en skruppelløs omgang med stoffer, som han tog morgen, middag og aften. Det var da også disse, der endte med at tage livet af ham.

Efter at have været clean og på afvænning i noget tid, fik han til et middags-komsammen en af sine venner til at tage noget heroin med. Heroin, som han tog en overdosis af - uden at hans venner var i stand til at redde ham.

Det er uvist, om der var tale om selvmord, da Sid flere gange den aften talte om fremtiden, og at han havde lyst til at lave et nyt album. Men et par dage efter kremeringen, fandt Sids mor en lille note med teksten: "Vi havde en dødspagt, og jeg er nødt til at overholde min del. Begrav mig ved siden af min skat (Sid's afdøde kæreste, Nancy, han en overgang selv var mistænkt for at have dræbt). Begrav mig i min læderjakke, mine jeans og motorcykelstøvler. Farvel".

ANNONCE

Brandon Lee

Født: 1/2 1965

Død: 31/3 1993

Stjernestatus: Skuespiller og søn af Bruce Lee

Omstændigheder: Lee døde under optagelserne på filmen The Crow efter en af de mest uheldige skudepisoder i filmhistorien. I en scene kommer Lees karakter hjem til sin lejlighed for at finde sin forlovede blive voldtaget og banket af gerningsmænd, der er trængt ind. En af gerningsmændene affyrer pistolen mod Lee, men i stedet for løst krudt, var pistolen meget tragisk blevet fyldt med rigtige kugler.

ANNONCE

River Phoenix

Født: 23/8 1970

Død: 31/10 1993

Stjernestatus: Skuespiller, musiker og storebror til Joaquin Phoenix

Omstændigheder: I LA havde Joaquin, Rivers lillesøster, Rain, og Rivers kæreste, Samantha, joinet Ham på et hotel. Han skulle være i LA i tre uger for at færdiggøre sin nye film, Dark Blood. Men han nåede kun at være der i et enkelt døgn. For om morgenen faldt River om uden for en klub, ejet af Johnny Depp, og vred sig i fem minutter, inden han døde af en overdosis af flere forskellige stoffer - heriblandt kokain og morfin.

ANNONCE

Kurt Cobain

Født: 20/2 1967

Død: 5/4 1994

Stjernestatus: Forsanger i Nirvana

Omstændigheder: Kurt var glad for heroin. Men det var stort set også det eneste, han var glad for. I marts 1994 forsøgte han angiveligt at tage sit eget liv med stoffet uden held. En måned senere stak han af fra en afvænningsklinik og skød sig selv i hovedet med et haglgevær i sin garage.

Konspirationsteoretikere har senere spekuleret i, at det var hans kone, Courtney Love, der slog ham ihjel.

ANNONCE

Tupac Shakur

Født: 16/6 1971

Død: 13/9 1996

Stjernestatus: Rapper og skuespiller. Kendt for utallige hit som Changes og California Love

Omstændigheder: Tupac blev forsøgt myrdet allerede i 1994, da han blev ramt fem gange af skud. I 1996 kørte ukendte gerningsmænd op på siden af ham og affyrede en byge af skud, som ramte ham flere forskellige steder. Efter at have ligget i koma i lidt over en uge, døde han.

ANNONCE

Notorious B.I.G.

Født: 21/5 1972

Død: 9/3 1997

Stjernestatus: Rapper og især kendt for sit debutalbum, Ready to Die.

Omstændigheder: Biggie - eller Christopher Wallace som hans borgerlige navn var - døde som Tupac i et drive by shooting. Heller ikke det mord er blevet opklaret, men man mener, at det var Wardell "Poochie" Fouse, der affyrede pistolen. En ting er dog ganske sikkert: Det var en del af den østkyst- og vestkystfejde, der var blandt rappere i 90'erne.

ANNONCE

Aaliayah

Født: 16/1 1979

Død: 25/8 2001

Stjernestatus: R&B-sanger og især kendt for hittet Try Again. Hun nåede desuden at medvirke i 2000-filmen Romeo Must Die.

Omstændigheder: Aaliyah styrtede ned med et privatfly og omkom sammen med det filmhold, der netop havde skudt hendes nye musikvideo. Det kom senere frem, at flyet havde lidt overlast som følge af for meget bagage.

ANNONCE

Heath Ledger

Født: 4/4 1979

Død: 22/1 2008

Stjernestatus: Skuespiller og især kendt for sin rolle som Jokeren i Christopher Nolans The Dark Knight, som han posthumt vandt en Oscar for.

Omstændigheder: Heath blev fundet livløs i sin seng af sin husholderske og sin massør. Ledger havde lidt af søvnbesvær i en længere periode og kæmpede ligeledes med en depression efter at have gået fra sin eksforlovede Michelle Williams. Men ifølge retsmedicineren var der ikke tale om selvmord, selvom det var sovemedicin, der endte med at tage livet af den gudbenådede skuespiller.

ANNONCE

Amy Winehouse

Født: 14/9 1983

Død: 23/7 2011

Stjernestatus: Sanger og verdenskendt for hits som Rehab og You Know I'm No Good

Omstændigheder: Amy blev fundet livløs i sin seng af sin bodyguard. Retsmedicinske undersøgelser viste senere, at hun var død af alkoholforgiftning. Oven i hatten led hun også af bulimi.

ANNONCE

Bobbi Kristina Brown

Født: 4/3 1993

Død: 26/7 2015

Stjernestatus: Datter af Whitney Houston, der som bekendt også døde i en for tidlig alder

Omstændigheder: Bobbi blev fundet af sin forlovede, Nick Gordon, og en ven liggende med ansigtet nedad i et badekar efter en aften med alt for mange stoffer og alt for meget alkohol. Hun lå herefter i koma i et halvt år, og på trods af tale om bedring, valgte familien at slukke for respiratorerne søndag.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce