Magasinet M!

Chevrolet har lanceret deres mest kraftfulde Corvette til dato

Klar til 2025 ZR1?

Chevrolet har netop afsløret deres mest kraftfulde Corvette nogensinde: 2025 Corvette ZR1. Denne model markerer en milepæl med den stærkeste V8-motor, der nogensinde er produceret af en amerikansk bilproducent, og fås både som coupé og cabriolet.

Kernen i ZR1 er den imponerende 5.5L twin-turbocharged DOHC flat-plane crank V8-motor, kendt som LT7. Denne motor leverer 1.064 hestekræfter ved 7.000 rpm og 828 lb-ft drejningsmoment ved 6.000 rpm, hvilket gør den til den mest kraftfulde motor, der nogensinde er blevet produceret til en Corvette fra fabrikken. Chevrolet anslår, at ZR1's topfart vil overstige 346 km/t, og at den kan tilbagelægge en kvart mil på under 10 sekunder.

Designet af ZR1 er aerodynamisk og inkluderer en kulfiberpakke, der genererer over 544 kg downforce ved topfart. En bemærkelsesværdig designdetalje er den delte bagrude, som hylder klassisk Corvette-stil.

Scott Bell, vicepræsident for Chevrolet, udtalte: “Holdet, der revolutionerede Corvette med en midtmotor-arkitektur, tog endnu en udfordring op: at tage ZR1 til det næste niveau.” Han tilføjede: “Corvette ZR1 handler om at skubbe grænserne med rå kraft og banebrydende innovation.”

LT7-motoren bygger videre på Z06's LT6-arkitektur og integrerer twin turbochargers for første gang i en fabriksproduceret Corvette. Ingeniørerne har optimeret alle systemer til at håndtere det øgede boost, hvilket resulterer i unikke cylinderhoveder, ventilstyring og et nyt indsugningssystem, der er skræddersyet til twin turbos. Forbedret ydeevne strækker sig også til ZR1's transmission, der har fået opgraderede indre og ydre inputakseler, øget gearkapacitet og raffineret oliesystem for at understøtte motorens enorme output.

Formålsbestemt aerodynamik og et nyt bremsesystem med kulkeramiske rotorer sikrer, at ZR1's håndtering matcher dens kraft. Den valgfrie ZTK-ydelsespakke tilføjer en aggressiv high-downforce bagvinge, frontdykkeplaner og Michelin Pilot Sport Cup 2 R-dæk til baneklar ydeevne.

Produktion af 2025 Corvette ZR1 vil begynde på General Motors' Bowling Green Assembly Plant i Kentucky, hvor den slutter sig til Corvette Stingray, Z06 og E-Ray modellerne. Yderligere detaljer om pris og tilgængelighed er endnu ikke offentliggjort, men forventes at blive annonceret tættere på produktionsstart.

Tjek den ud i galleriet!

ANNONCE
Del

Seneste nyt