Magasinet M!

Cowboy Cartel fortæller historien om et af Mexicos mest brutale kartellers hvidvaskning i hestevæddeløb

En fortælling om kartellets storhedstid og fald.

Apple TV+ er på trapperne med en ny doku-serie, som dykker ned i Los Zetas-kartellet og deres - for en stund - succesfulde hvidvaskning ved hestevæddeløb.

Serien vil dykke ned i deres teknikker, deres historie og ikke mindst politiet, som fik den fældet til sidst.

Den første trailer er er landet og du kan se den lige herunder - her kan du læse lidt om, hvad der skete i kartellets historie med hvidvaskning:

Los Zetas-kartellet, kendt for deres ekstremt voldelige metoder, har også været involveret i sofistikerede hvidvaskningsaktiviteter, herunder hestevæddeløb. Denne side af deres operationer kom frem i lyset i 2012, da amerikanske myndigheder afslørede en kompleks hvidvaskningsordning, der involverede køb og træning af væddeløbsheste.

Hvidvaskningsoperationen blev ledet af José Treviño Morales, bror til kartellets ledere Miguel og Omar Treviño Morales. José Treviño opbyggede en succesfuld hestetræningsvirksomhed, Zule Farms, i Oklahoma. Virksomheden købte dyre væddeløbsheste for penge, der stammede fra kartellets ulovlige aktiviteter. Disse heste deltog i og vandt flere store løb, hvilket gjorde det muligt at integrere de ulovlige penge i det legitime økonomiske system.

Den amerikanske regering opdagede denne operation og gennemførte en omfattende undersøgelse. I juni 2012 blev José Treviño og flere andre involverede personer arresteret. Efter en retssag blev han i 2013 dømt for hvidvaskning af penge. Operationen resulterede også i beslaglæggelse af adskillige værdifulde væddeløbsheste.

Afsløringen af denne hvidvaskningsskandale fremhævede kartellets evne til at diversificere deres kriminelle aktiviteter og bruge legitime forretningsområder til at skjule deres ulovlige indtægter. Det viste også myndighedernes evne til at spore og stoppe sådanne komplekse operationer, hvilket satte en midlertidig stopper for kartellets brug af hestevæddeløb som et middel til at hvidvaske penge.

Tjek den ud herunder - serien får premiere d. 2. august:

ANNONCE
?si=cJox8ZAvKLDZ1Sh9
Del

Seneste nyt