Magasinet M!

20 cocktails, du aldrig har hørt om, men skal prøve

Kigger bartenderen træt på dig, når du bestiller en mojito eller en Old Fashioned? Vi har været på Strøm Bar for at teste de nye drinks, du skal prøve i aften

20 cocktails, du aldrig har hørt om, men skal prøve

Hays Fizz
5 cl gin
2 cl friskpresset citronsaft
1,5 cl sukkersirup
1 cl æggehvide
4 stænk absint
Danskvand
Sådan gør du: Shake alt undtagen danskvand, strain til et highball-glas og så må du godt hælde danskvand på.

Eksperten: En såkaldt silver fizz. Meget læskende.
Rikke: Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene...
Christoffer: Overraskende uden at være weird. Godkendt.

ANNONCE
20 cocktails, du aldrig har hørt om, men skal prøve

Rattlesnake
4 cl rye whisky
2 cl friskpresset citronsaft
1,5 cl sukkersirup
1 cl æggehvide
2 stænk absint
2 stænk Pechaud
Sådan gør du: Shake det hele hårdt, strain det ned i et champagneglas og pynt med lidt Pechaud bitter på toppen.

Eksperten: En Whiskey Sour-variant med en bismag af tørret peber fra rye og absint.
Rikke: Du aner ikke, hvad der er i - men den er god!
Christoffer: Dine venner vil først være skeptiske. Derefter vil de takke dig.

ANNONCE
20 cocktails, du aldrig har hørt om, men skal prøve

20th Century
4 cl gin
2 cl Lillet Blanc
2 cl Creme de Cacao Blanc
2 cl friskpresset citronsaft
Sådan gør du: Shake det hele hårdt og hæld det på et cocktailglas, du godt må have smidt i fryseren først.

Eksperten: Citron, tonic og hvid chokolade klæder hinanden godt.
Rikke: En let drink, hvor du stadig kan smage gin.
Christoffer: Hvad? Er der gin i den?

ANNONCE
20 cocktails, du aldrig har hørt om, men skal prøve

Broken Negroni
2,5 cl sød vermouth
2,5 cl Campari
Champagne
Sådan gør du: Stir vermouth og Campari og fyld kold champagne på for resten af pengene. Serveres i champagneglas.

Eksperten: En variation af bartender-favoritten Negroni.
Rikke: Aaaaalt for bitter.
Christoffer: God at nippe til, men ikke én du hælder ned.

ANNONCE
20 cocktails, du aldrig har hørt om, men skal prøve

Vieux Carré
2 cl cognac
2 cl rye whisky
2 cl sød vermouth
0,5cl Dom Benedictine
2 stænk Angostura
2 stænk Peychaud
Is
Sådan gør du: Stir hele molevitten og strain til et lowball-glas med is.

Eksperten: Betyder 'det gamle torv'. En rigtig New Orleans-klassiker.
Rikke: Det er jo nærmest ren alkohol!
Christoffer: God og krasbørstig sag, men den skiller sig ikke ud.

ANNONCE
20 cocktails, du aldrig har hørt om, men skal prøve

Hai Karate
5 cl Bacardi Superior
1,5 cl friskpresset limesaft
3 cl friskpresset appelsinsaft
3 cl friskpresset ananassaft
0,5-1 cl ahornsirup
Is
Sådan gør du: Shake hele balladen hårdt og strain det ned i et lowball-glas med masser af is.

Eksperten: En typisk tiki-cocktail med masser af frugtsaft.
Rikke: En drink, alle vil kunne lide.
Christoffer: Jeg kunne nemt komme til at drikke mange Hai Karate.

ANNONCE
20 cocktails, du aldrig har hørt om, men skal prøve

Georgia Mint Julep
5 cl bourbon whiskey
2,5 cl ferskenlikør
1-2 stænk sukkersirup
Mynte
Is
Sådan gør du: Fyld godt med is i en julep-cup. Herefter i med mynte, fersken, bourbon og lidt sukker.

Eksperten: Et lille twist på den ultimative sydstats-drink Mint Julep.
Rikke: Hmm... den siger mig ikke så meget.
Christoffer: Jeg elsker den! Får helt lyst til at svøbe mig ind i et sydstatsflag.

ANNONCE
20 cocktails, du aldrig har hørt om, men skal prøve

Café cocktail
4 cl spansk brandy
3 cl Creme de Cacao
2 cl frisklavet espresso
1-2 stænk citronolie
Sådan gør du: Shake det hele hårdt og strain det ned i et afkølet cocktailglas. Slut af med et par dråber citronolie på toppen.

Eksperten: Detaljen med citronolie adskiller den fra andre kaffe-cocktails.
Rikke: Kaffesmagen gør ikke noget godt for mig.
Christoffer: Beklager, Red Bull: Café cocktail er min nye opstrammer i byen.

ANNONCE
20 cocktails, du aldrig har hørt om, men skal prøve

Peach Blow Fizz
5 cl tør gin
2 cl friskpresset citronsaft
2 cl sukkersirup
1 cl fløde
3 friske jordbær
3 stænk appelstrainn-blomstervand
Danskvand
Sådan gør du: Mos jordbær med is i bunden af en shaker. Tilsæt gin, citron, sukkersirup, blomstervand og fløde, hvorefter du shaker hårdt. Strain det ned i et highball-glas og top af med danskvand.

Eksperten: I dette tilfælde giver navnet ingen mening. Det er jordbær med fløde.
Rikke: Sol og sommer - lige noget for mig og pigerne.
Christoffer: Lidt for lyserød - men 5 cl gin er 5 cl gin...

ANNONCE
20 cocktails, du aldrig har hørt om, men skal prøve

Næsten for simpelt

Stonefence
4cl rye whisky
1 stænk friskepresset limesaft
1 stænk sukkersirup
Tør engelsk cider
Is
Sådan gør du: Hæld rye, lime og sukkersirup i et highball-glas med et par isterninger. Rør rundt og fyld op med cider.  

Eksperten: Frisk drink, hvor cideren er altafgørende. Sheppy's er et godt valg.
Rikke: Okay, så længe man kun nipper til den. Ikke nogen tøsedrink
Christoffer: Den smager lidt af Mad Men og frokostmøder i reklamebranchen. Nice!

Speci?c Martini
5 cl god vodka
0,5 cl Dom Benedictine
Sådan gør du: Stir vodka og Dom Benedictine i et mixing-glass og strain det ned i et afkølet cocktailglas.

Eksperten: Dom Benedictinen giver bitterhed og aroma til en stilren cocktail.
Rikke: Ser sexet ud, men nok lidt for alkoholtung til mig.
Christoffer: Den perfekte drink til verdensmanden.

Absinthe Cooler
3 cl absint
2 citronbåde
Ufiltreret æblejuice
Knust is
Sådan gør du: Smid is, absint og citron i et collinsglas og fyld op med æblejuice.

Eksperten: Æble og absint er en stærkt undervurderet kombination. Prøv den!
Rikke: Puha, absinten dominerer. Det bliver lidt for meget.
Christoffer: Lakrids-smagen sætter gang i mundvandet - og æblerne slukker tørsten. Perfekt.

Queen's Park Swizzle
5 cl meget mørk rom
2 cl friskepresset limesaft
1,5 cl sukkersirup
6-7 blade mynte
1-2 stænk Angostura
Is
Sådan gør du: Put alle ingredienserne i et collinsglas og læg lidt angostura på toppen.

Eksperten: Som mojito - bare bedre. Husk: Aldrig muddle isen med mynten!
Rikke: Den ser flot ud! Og så smager den bare af syrlig sommer.
Christoffer: Smager af saftevand - det kunne hurtigt gå galt.

Airmail
4 cl vellagret rom
1,5 cl friskepresset limesaft
1cl honningsirup (en del vand, en del honning)
Champagne
Sådan gør du: I et afkølet champagneglas hælder du rom, lime, honningsirup og til sidst iskold champagne.

Eksperten: Klassisk champagnecocktail med masser af rom og honning.
Rikke: Den kunne jeg godt sidde og nyde.
Christoffer: Lime-saften fucker med mine smagsløg. Lidt for underlig.

ANNONCE
20 cocktails, du aldrig har hørt om, men skal prøve

Strøms specialiteter

Jackie Brown
5 cl bourbon  
1 cl Dom Benedictine
0,5 ahornsirup
1-2 stænk Angostura
Mørk chokolade
Sådan gør du: Stir ingredienserne kolde i et lowball-glas og server med et stykke mørk chokolade.

Eksperten: Kombinationen af bourbon, bitter og mørk chokolade holder hele vejen.
Rikke: Endelig! En god undskyldning for at spise chokolade.
Christoffer: Det burde ikke virke - men det gør det!

Clipper
5 cl meget mørk rom
1,5 cl grapefrugt cordial
1 cl Cocchi Americano
1-2 stænk Angostura
Sådan gør du: Stir det hele med is og strain det ned i et lille cocktailglas.

Eksperten: Kan du lide tonic, er denne cocktail et fint valg.
Rikke: Den smager som noget, jeg godt kunne blive lidt tipsy af.
Christoffer: Ikke for sød, ikke for svag, ikke for stærk. Klassisk cocktail.

Poison Ivy
5 cl god vodka
1 cl ferskenlikør
2 cl friskepresset limesaft
1,5 cl sukkersirup
3 stænk appelstrainn-blomstervand
3 blade mynte
Sådan gør du: Shake skidtet hårdt med is og strain til lowball-glas.

Eksperten: Meget parfumeret drink - god til damerne.
Rikke: Jep. Den er lige noget for mig.
Christoffer: Vodka forklædt som duftevand - genialt!

Silk Exchange
4 cl gin med olivensmag
1,5 cl tør, spansk sherry
2,5 cl pistacie-sirup
2 cl friskepresset citronsaft
1 cl æggehvider
Sådan gør du: Bland gin med lige så meget olivenolie. Put det i fryseren og efter nogle timer kan du hælde alkoholen fra. Shake din oliven-gin med de øvrige ingredienser og strain det til et cocktailglas.

Eksperten: En god blanding af smage, du normalt ikke forbinder med en cocktail.
Rikke: Var lidt skeptisk først, men den vokser på mig.
Christoffer: Næsten et lille måltid. Ammenam.

Silver Dollar
5 cl Bacardi Superior
1 cl eukalyptus-sirup
1 cl Creme de Cacao Blanc
1,5 cl friskepresset limesaft
1 cl æggehvider
Sådan gør du: Shake det hele hårdt og hæld det derefter ned i et champagneglas.

Eksperten: Eukalyptusen har en kølende effekt, der gør denne cocktail smooth.
Rikke: Sådan lidt mælkeagtig - den kunne jeg godt drikke nogle stykker af.
Christoffer: En silent killer.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt