Magasinet M!

4 FEDE FERIER - på fire budgetter

Kan du egentlig få en uges ferie for 2.500 kr.? Ja da. Og hvis du har flere penge, kan løjerne selvfølgelig få en ekstra tand. Vi har skruet fire fantastiske ferier sammen til dig på fire forskellige budgetter. God tur!

4 FEDE FERIER - på fire budgetter
PÅ YACHT EFTERFEST

Budget: 10.000 kr.
Hvorhen: Split, Kroatien og Adriaterhavet

Sådan gør du: Sailcroatia.com arrangerer hver sommer de vildeste partycruises på kæmpe yachter, der sejler dig rundt til den ene fest efter den anden i en uge. Du skal bestille din plads på deres hjemmeside, før du tager afsted. Det er selvfølgelig fedest at komme afsted med et par venner eller tre, men man kan også sagtens købe sig til en plads alene.

Det koster 4.924 kr. for en uge og inkluderer plads i et dobbeltværelse på båden samt morgenmad og frokost. Yachterne sejler fra Split, så du skal selvfølgelig også lige derned. Hvis du for eksempel vælger et cruise den 30. juli, kan du flyve derned dagen før for 599 kr. med Norwegian (i skrivende stund, red.). Hjemturen den 7. august er noget dyrere til 1.343 kr. På hostels.com finder du hurtigt et sted at spendere natten før og efter cruiset, men vær opmærksom på, at flere steder i Split kræver, at man bliver flere nætter i sommerperioden. Det koster fra 100-200 kr. per nat.

Det skal du lave: Du skal bare nyde livet. De sidste penge i foret skal bruges på sprut, mad, fester og oplevelser. Ruten fra Split tager dig forbi blandt andet øen Hvar, der er kendt for et vildt natteliv og smukke hvide strande.

Yachten vil hver aften lægge til et nyt sted, hvor du kan finde noget at spise og en fed fest. Undervejs vil der være mulighed for at tilkøbe forskellige oplevelser. Det kan være alt fra nationalparker til specielle fester eller festivaler, der måtte være undervejs. Priserne er overkommelige i Kroatien, men det kan ofte betale sig at gå uden om skibets tilbud og købe adgang selv. Du kan undervejs også finde mulighed for river rafting og forskellige vandaktiviteter som f.eks. jetski.

ANNONCE
4 FEDE FERIER - på fire budgetter
PUBS OG FODBOLD

Budget: 5.000 kr.
Hvorhen: London, England

Sådan gør du: Det koster blot 633 kr. med Norwegian at flyve tur/retur til London i august eller september, hvis du tager afsted en onsdag og flyver hjem mandag. Det er temmelig dyrt at bo i London, så fem overnatniger er det maksimale, der er råd til. De fem kan du til gengæld nyde på et rigtig fedt hostel blot en kilometer fra Victoria Station, Big Ben, Themsen, London Eye og et par stop med undergrunden fra Oxford Street.

Hos Surprise Backpackers koster det 775 kr. for fem overnatninger i en sovesal med otte andre unge mennesker, der sikkert også er i London for nogle sjove dage. Du skal også smide penge efter et TravelCard på londonpass.com, som koster 317 kr. for syv dage til de to zoner, du har brug for. Transport til og fra lufthavnen koster 270 kr.

Det skal du lave: Fodbold, stand up, pubber og hvis du har penge til overs: Lidt shopping. Efter fly, hotel og undergrund er betalt har du 3.005 kr. tilbage. De skal selvfølgelig bruges helt rigtigt. For de store kampe i Premier League betaler du snildt over 1.000 kr. for en billet, men der er masser af små klubber i London, hvor du kan slippe med 3-400 dask. Og stemningen er tit endnu federe hos for eksempel Crystal Palace eller Fulham.

Billetter til de store holds kampe mod mindre hold er som regel også til at betale og få fat i. Så hvis du vil se Arsenal, Tottenham eller Chelsea, så tag derover, når de møder små hold. Du kan også tage et skridt ned ad rangstigen og vælge klubber som QPR, Millwall og Watford i The Championship. Det nemmeste er at finde billetter på holdenes hjemmesider, før du tager afsted.

I dagene op til kampen skal du selvfølgelig også lave noget. På timeout.com/london/comedy finder du alle de bedste shows og klubber, der findes i den engelske hovedstad. Navne som Alan Carr, Tim Key, Jimmy Carr, Russell Howard og Frankie Boyle optræder jævnligt. Timeout.com er også behjælpelige med en top 100-liste over de bedste pubber og barer, når du skal skylle din latterramte hals. Øl koster som regel 25-30 kr. og en god solid fish and chips kan du få for 50 kr. samme sted. Hvis du bare vil gå og ose lidt, se på de fedeste flagshipstores og måske tjekke lidt damer ud, skal du også en tur ned ad Oxford Street. Vi anbefaler et smut i Sports Direct, hvor du kan finde alt i tøj og sportsudstyr til vanvittigt billige priser. Det er ikke unormalt at finde et par fodboldstøvler, der er sat ned fra 900 til 90 kr.

ANNONCE
4 FEDE FERIER - på fire budgetter
ØSTEUROPÆISK SPARE-DIS

Budget: 2.500 kr.
Hvorhen: Riga, Letland

Sådan gør du: Norwegian har meget ofte billige billetter til og fra Riga. Hvis du bestiller i god tid, kan du sagtens flyve ud fredag og tilbage fredagen efter for 703 kroner alt inklusiv i juni. Der er selvfølgelig ikke råd til den store luksus, når det kommer til overnatning, men hvis du finder det rigtige hostel, får du også en meget bedre fest. Vi kan anbefale Friendly Fun Franks Backpackers Hostel, hvor du kan overnatte seks gange i en sovesal for 400 kr. Det ligger blot 500 meter fra centrum, der bliver arrangeret ture, fester og pubcrawls.

Det skal du lave: Med dit skrabede budget er det selvfølgelig begrænset, hvad du kan opleve. Men det er altid en fest at gå i byen i Riga, der er fuld af stripklubber, barer og overraskende smukke lokale piger. Hvis du går på de mest turistede diskoteker i den gamle bydel, betaler du nemt 30-40 kr. for en stor fadøl, men på de lokale barer slipper du med en rund tier. Med knap 900 kr. til pjank og pjat er det kun det sidste, der er en mulighed, hvis du også skal have mulighed for at hælde lidt alkoholisk overtalelse på damerne.

Du kan selvfølgelig også drikke dig stiv på vandrehjemmet i billig vodka fra supermarkedet. Der er med garanti søde rygsæksrejsende at drikke med. Du skal selvfølgelig afsætte penge til mad også. Men hvis du selv køber ind og laver mad, slipper du billigt fra den udgift.

Hvis du kun vælger at gå i byen et par gange, er der selvfølgelig også penge til ekstra oplevelser. For omkring 300 kr. kan du komme ud at skyde med AK-47 og Glock - prisen er inklusiv transport og engelsk guide.

Hvis du vælger overhovedet ikke at gå i byen (og ikke spise andet end pasta), må du ikke gå glip af en tur i bobslæde med Letlands olympiske hold. Det er 45 adrenalinudløsende sekunder med 120 km/t. Meeen det koster 600 bobs (hvis du forstår sådan en lille en, red.). Sidst, men ikke mindst kan du tage et smut til stranden i J?rmala, hvor de rige letter hænger ud med deres silikonepumpede fruer ved deres side. Det koster kun en tier med toget og tager 35 minutter.

ANNONCE
4 FEDE FERIER - på fire budgetter
THAI'ED UP

Budget: 7.500 kr.
Hvorhen: Bangkok, Thailand

Sådan gør du: Det burde egentlig ikke være muligt, men du kan faktisk sagtens tage ti dage til Bangkok for 7.500 kr. Og nej, det bliver selvfølgelig ikke ren luksus, men du kan sagtens få en rigtig fed ferie, hvis du er villig til at spare lidt på nogle områder. Og så kræver det lige, at du kan tage af sted på det rigtige tidspunkt - eller er villig til at smide lidt ekstra penge efter ferien. Hvis du tager afsted 30. august med hjemrejse 10. september, kan du flyve tur/retur med Norwegian for 3.654 kr. Det er alligevel billigt, når man tænker på, at Bangkok ligger 8.500 kilometer væk. Forresten hedder det kun Bangkok i de vestlige lande. De lokale kalder byen for Krung Thep. Du skal selvfølgelig også overnatte, men det er nemmere at finde et billigt hostel i Bangkok, end det er at finde dit telt på Roskilde. Amarin Inn ligger tre minutter frabackpackerghettoenKhao San Road. Det koster 52 kr. per nat, hvis du bor i dobbeltværelse med en ven. Opgraderer du til et deluxe enkeltværelse må du slippe vanvittige 114 kr. per nat. Et standard af samme slags koster en hund.
Det skal du lave: Du har stadig 3.000 kr. tilbage til de ti dage. Det lyder ikke af meget, men både mad og drikkevarer er så billige, at du får svært ved at bruge dem alle sammen, selv om du skulle være en alkoholiseret udgave af Amin Jensen. En øl koster under en tier på en bar og under en femmer i 7 Eleven, mens et billigt måltid på en budgetrestaurant kan klares for en tyver. Derfor er det jo heldigt, at der er masser af andre ting at bruge penge på. Man kan nemlig ikke tage til Bangkok uden at besøge minimum én stripklub med pingpong-show. Det er en god ide at forhøre sig hos andre rejsende, da der findes masser af scams mod turister på de mere snuskede steder. Forbered dig på, at drikkevarer er en del dyrere på stripklubber.
Hvis du har lyst til en tur på stranden ligger det berømte og berygtede Pattaya blot to timers bustur sydpå. Det koster cirka 25 kr., men så er der også fri adgang til lækre, hvide sandstrande og gode strandbarer. Du kan eventuelt blive et par dage der, hvis du har lyst. Kig eventuelt efter mere ukendte småbyer i nærheden (spørg andre rejsende), hvis du automatisk kaster lidt op i munden, når du ser en fedladen tysker lægge an på børn.
Hvis du er til lidt kultur, findes der masser af endags-udflugter til nationalparker, templer og floden Kwai. Der er selvfølgelig ikke råd til dem alle sammen, men du kan sagtens tage et par stykker med dit budget.

ANNONCE
Del

Seneste nyt