Magasinet M!

Anmeldelse af iPhone 6 Plus: M!s store kærlighed

Engang var 3,5" den perfekte størrelse skærm på en iPhone. Det var dengang. Nu er Apple hoppet med på phablet-vognen. M!s digitalredaktør har testet og vejet den store, men slanke pige.

Von Bozdogan - Anmeldelse af iPhone 6 Plus: M!s store kærlighed Von Bozdogan

"Helt seriøst, 3,5 tommer er den perfekte størrelse. Okay, 4 tommer! Så kan tommelfingeren stadig nå hele vejen rundt på skærmen, når du betjener den med én hånd. Den må fandme ikke blive større".

 

Men det blev den. Og hverken jeg eller andre iphone-brugere løb skrigende væk af den grund. Tværtimod. Hvem sagde 10 millioner solgte iPhone 6 på en weekend? Så meget for: "Haha, din Android-telefon er stor og klodset. Nørd". Nu er det sgu mig, der er nørden. Skærmen på iPhone 6 Plus måler 5,5" og er på grund af home-knappen en ordentlig kleppert, da rammen fylder mere end f.eks. LGs G3-model, der ligeledes har en skærm på 5,5". Og nu hvor vi er ved LG G3, så bliver iPhone 6 Plus sat godt og grundigt på plads af netop LG G3 og stort set alle andre Android-topmodeller - på papiret. Apples nye iPhones har nemlig hverken skærmen, med den højeste opløsning, den hurtigste processer, flest ram eller to-cifrede megapixels. Mange Android-brugere var på den baggrund hurtigt ude og  delte flittigt et billede, der stiller iPhone 6 op mod GooglesNexus 4-model fra 2012 med teksten: Dear iPhone 6 users: Welcome to 2012!

 

Den hurtigste pige på blokken

Og det er her forskellen på Android og iOS ligger. Specifikationer betyder nemlig ingenting i den henseende. Kort efter at begge iPhone 6-modeller udkom blev de kørt igennem adskillige benchmark tests, der stort set alle sammen viser, at iPhone 6 og 6 Plus tørrer numse i konkurrenterne.

 

 

 

ANNONCE
Von Bozdogan - Anmeldelse af iPhone 6 Plus: M!s store kærlighed Von Bozdogan

 

Absurd flot skærm

Skærmen i iPhone 6 og iPhone 6 Plus er blevet kåret som den bedste skærm af et anerkendt tech-site - kun overgået af Samsung Galaxy Note 4's AMOLED-skærm. Og nu hvor jeg har haft iPhone 6 Plus i tre dage, kan jeg skrive under på, at det er en absurd flot skærm. Sjit, det er vildt. Den skal opleves, før man tror det. Kontrasten, skarpheden. Det hele spiller. Ja, en telefon på 5,5 tommer fylder meget i hånden. Jeg kommer fra en iphone 5, men har allerede vænnet mig til størrelsen. Netflix, mmm og Redtube kommer virkelig til sin ret. Reachability, hvor du dobbelt-tapper på homeknappen, virker overraskende godt. Men faktisk kan jeg nå hele vejen rundt med tommelfingeren, når jeg betjener den med en hånd. I ved, hvad man siger: Store hænder - store vanter. Man kan vænne sig til meget.

 

VIND IPHONE 6 HER:

 

Slanke former i en stor indpakning

Du kommer sgu ikke udenom, at iPhone 6 Plus er en stor pige. Men samtidig også en elegant og slank pige. Den kan lige præcis være i min forlomme. Og jeg går i skinny jeans. Ja ja, gay, I know. Men det er ikke længere mit fortrukne sted til min smartphone. Og hvad fanden gør jeg, næste gang, jeg skal i byen? Smider den i en bæltetaske? #Firstworldsproblems. Og ja, du ligner en nar, når du taler i den. Så i med headsettet. Men for fanden, hvor er det fedt med så meget skærmplads. Og glemmer vi lige bendgate for en stund, er det lækkert, telefonen er så slank. Glasset buer ned mod kanten og smelter nærmest sammen med aluminiums-rammen. Det er fandme smukt. Men det elegante, som kendetegner Apples iPhones forsvinder alligevel lidt, når du ser den enorme smartphone fra bagfra. For uanset hvordan du vender og drejer den, glor du på en bred røv. Men hey, er du til store numser,vil du elske iPhone 6 Plus. Det udstikkende kamera generer mig derimod ikke, men de der antenne-bånd: Puha, Me not likey.

 

 

 

ANNONCE
Von Bozdogan - Anmeldelse af iPhone 6 Plus: M!s store kærlighed Von Bozdogan

Kamera i verdensklasse

Hvis vi lige vender tilbage til Android-telefonerne og deres jagt på konstant vildere specifikationer, ligner Apples iPhone 6 og iPhone 6 Plus to klare tabere i det løb. Begge telefoners kameraer har "kun" 8 megapixel. Det er det samme som iPhone 4S, der kom ud i 2011. Konkurrenterne kan prale med kameraer, der har minimum det dobbelte antal pixels. Alligevel har stort set samtlige medier og professionelle fotografer kåret iPhonens kamera, som det bedste, der er i en smartphone. Og ja, det tager absurd flotte billeder. Men personligt synes jeg, Samsungs Galaxy S5 tager ligeså gode billeder. I dagslys. Når mørket sænker sig, er det min erfaring, at iPhone 6 Plus er i en klasse for sig. Men det er ved video-delen, at iPhone 6 Plus brillerer. For satan, det er lækkert at se sin bedste ven opføre sig som en idiot i slowmotion med 240 billeder i sekundet. IPhone 5S kunne til sammenligning "kun" vise 120 billeder i sekundet. Ognår du bliver træt at slowmotion (man bliver ALDRIG træt af slowmotion) kan du filme normalt i fantastiske 60 BPS (billedet pr. Sekund). Din video har aldrig stået skarpere. Vi er fuckin' vilde med det. Og det blive du også.

 

 

 

ANNONCE
Von Bozdogan - Anmeldelse af iPhone 6 Plus: M!s store kærlighed Von Bozdogan

The best of the best. Of the best.

Vi kunne egentlig godt tænke os at sammenligne iPhone Plus-modellen med dens lillebror. Og den anmeldelse kommer forhåbentligt inden så længe. Men indtil vi har fået den til test, vil jeg ikke tøve med at kåre iPhone 6 Plus som den bedste smartphone på markedet. Android-brugere, join the dark side.

 

6 ud af 6 stjerner

Se priserne på de forskellige modeller på apple.dk

ANNONCE
Del

Seneste nyt