Magasinet M!

Drømme-øsen er til salg: Så 'billigt' får du Steve McQueens Le Mans-Porsche

Den legendariske Porsche 911, som selveste Steve McQueen styrede i filmen 'Le Mans' ryger snart på auktion. Så ha' pengepungen klar, når drømme-bilen fyres af sted til højestbydende.

Drømme-øsen er til salg: Så 'billigt' får du Steve McQueens Le Mans-Porsche

Står du og mangler en lækker øse, du kan cruise 'Whiskey-bæltet' eller vestkysten tyndt med til sommer? Og har du samtidig nogle millioner - cirka fire - du ikke ved, hvad du skal bruge til? Jamen, så har vi da et forslag. 

For det forholder sig tilfældigvis sådan, at den ikoniske skuespiller og racerkonge Steve McQueens legendariske Porsche 911T fra den lige så legendariske motorsportsfilm Le Mans fra 1971 snart ryger på auktion. Det sker hos auktionsgiganten Christie's i London den 4. November. Det skriver Playboy.com.

Tidligere på sommeren blev McQueens Porsche 930T fra 1976 solgt på en auktion i USA, og nu er turen altså kommet til 911'eren.

Herunder kan du se übercool Steve McQueen fræse rundt i sin Porsche 911T i Le Mans:

ANNONCE

Faktisk kan vi takke McQueen for at Porsche 911 er blevet lidt af en klassiker med kultstatus i diverse racerfilm. For bilen blev for alvor kendt efter amerikaneren besluttede sig for at køre den ind foran kameraet i Le Mans.

Og forhistorien til den pivfrække Porsche med 153 hestekræfter er mindst lige så interessant som det faktum, at den blev en filmstjerne senere hen. Oprindeligt tilhørte bilen nemlig den dobbelte, schweiziske Le Mans-mester Jo 'Seppi' Siffert. Men inden optagelserne til Le Mans 1970 anskaffede McQueen sig øsen fra Siffert. 

McQueen nåede dog ikke at have Porschen ret længe. Filmstjernen havde en affære med kollegaen Elga Andersen, og hun blev af filmselskabet lovet, at Porchen ville blive hendes efter optagelserne. Og sådan blev det.

Nu skifter øsen nok engang ejermand - eller -dame. Så slå til den 4. november, hvis du altså har råd.

ANNONCE
Del

Seneste nyt