Magasinet M!

En (a)gave til folket

I en tåge af agavejuice, har vi kæmpet os igennem ti forskellige tequilaer, helt uden salt eller citron. Det var et hårdt job, men nogen skal jo gøre det, og nu kan du finde ud af hvilken sombrero-snaps, du skal byde uventede gæster.

 En (a)gave til folket
 En (a)gave til folket

TESTVINDER:

Casa Noble Añejo

Panelet blev næsten overvældet af smagsindtryk, og roste Casa Noble til skyerne. "Den har en utrolig tilstedeværelse. Meget intens og virkelig god smag," sagde praktikanten Mikkel. Journalisten Christoffer fandt den elegant, men mente også, at de mange smagsindtryk måske ville være for meget for nogen. Eksperten var enig i, at det bestemt ikke er en begyndertequila, men roste smagsbalancen mellem agaven og lagringsfadet, og den meget lange eftersmag.

KARAKTER: 6/6

INDHOLD OG ALKOHOL: 700 ml. 40 %

PRIS OG FORHANDLER: 660 kr. Hos tequila.dk

ANNONCE
 En (a)gave til folket

Leguas Añejo

"Den har en meget interessant smag. Den skiller sig ud på en god måde," sagde praktikanten Mikkel. "Den er raffineret og meget fyldig" tilføjede journalisten Christoffer. Eksperten var glad for den frugt-agtige duft og den gode eftersmag: "Den er kraftig i udtrykket, på den fede måde," sagde han. "Og så varmer den godt på vej ned."

KARAKTER: 4/6

INDHOLD OG ALKOHOL: 700 ml. 38 %

PRIS OG FORHANDLER: 495 kr. hos juuls.dk

ANNONCE
 En (a)gave til folket

SØLVVINDER

Casa Vieja Añejo

"Det er jo som at smage en slikbutik," udbrød journalisten Christoffer i fryd over den søde tequila. "Man kan virkelig dufte, at den har ligget på fad," sagde eksperten, der især bemærkede noter af vanilje. Praktikanten Mikkel var begejstret for de mange smagsnuancer, som han fandt dejligt forfriskende efter en lang række af tequilaer, med en meget gennemgående smag af agave. En absolut anbefalingsværdig tequila.

KARAKTER: 5/6

INDHOLD OG ALKOHOL: 700 ml. 38 %

PRIS OG FORHANDLER: 358,75 kr. hos tequila.dk

ANNONCE
 En (a)gave til folket

Herencia Mexicana Reposado

Panelet tog godt imod denne behagelige tequila. "Den glider nemt ned og kan sagtens drikkes rent," sagde praktikanten Mikkel, og eksperten var enig. "En kraftig, men god smag - men ikke en særlig lang eftersmag," sagde han. Journalisten Christoffer mente, at smagen faktisk leverede mere end hvad duften lovede.

KARAKTER: 4/6

INDHOLD OG ALKOHOL: 700 ml. 40 %

PRIS OG FORHANDLER: 395 kr. hos juuls.dk

 

ANNONCE
 En (a)gave til folket

El Caballo Estrella

"Den er jo endnu mere spritagtig end Sierra," sagde eksperten med en svært utilfreds grimasse. Journalisten Christoffer var sikker på, at hvis klokken var to om natten, og nogen påstod at det var slavevodka, så ville han tro på det. "Den kan kun bruges til at drikke så sig hamrende stiv, at man glemmer hvor grimt den smager," sagde praktikanten Mikkel. Panelet var enige om, at dette var den værste tequila i testen.

KARAKTER: 1/6

INDHOLD OG ALKOHOL: 1000 ml. 40 %

PRIS OG FORHANDLER: 175 kr. hos mixmeister.

ANNONCE
 En (a)gave til folket

Arette Blanco

En middelmådig tequila, der uden at være dårlig, dog heller ikke imponerede panelet. Journalisten Christoffer roste den behagelige eftersmag, og praktikanten Mikkel kunne godt holde den ud, men ikke meget mere. "Den smager tydeligt af agave, og kan sagtens drikkes uden salt og citron," sagde eksperten.

KARAKTER: 3/6

INDHOLD OG ALKOHOL: 700 ml. 38 %

PRIS OG FORHANDLER: 300 kr. hos sprit-co.dk

ANNONCE
 En (a)gave til folket

Sierra Tequila

Den klassiske slavetequila med den røde sombrero-prop faldt bestemt ikke i god jord hos panelet. "Den er så sprittet, at den nærmest brænder i munden," sagde praktikanten. Eksperten skulle nærmest tvinges til overhovedet at smage på den. "Den lugter af finsprit, ikke af agave," mumlede han, inden han alligevel tog en meget lille slurk. "Der er god grund til, at den skal blandes op med citron, salt og bryster," rundede journalisten Christoffer af.

KARAKTER: 1/6

INDHOLD OG ALKOHOL: 500 ml. 38 %

PRIS OG FORHANDLER: 128,95 i føtex

ANNONCE
 En (a)gave til folket

Porfidio

En af de dyreste tequilaer i testen, men ifølge panelet smagte den ikke derefter. "Du kunne sagtens overbevise mig om, at det var noget andet end tequila," sagde journalisten Christoffer. Praktikanten Mikkel vurderede, at smagen var på discount-niveau. Eksperten mente, at den var kraftig i smagen, men ikke ubehagelig. Dog ville han stadig kategorisere den som en cocktail-tequila.

KARAKTER: 2/6

INDHOLD OG ALKOHOL: 700 ml. 39,5 %

PRIS OG FORHANDLER: 505 kr. hos mixmeister.dk

ANNONCE
 En (a)gave til folket

Ocho Curado Tequila

Praktikanten Mikkel var særligt glad for Curadoen, der varmede hans svælg på en behagelig måde. "Den er sødlig, nærmest honning-agtig," sagde journalisten Christoffer, der også mente, at denne tequila befandt sig i den gode ende af skalaen. Eksperten kaldte den for en god, kraftig højlandstequila og roste ligesom resten af panelet den sødlige smag.

KARAKTER: 4/6

INDHOLD OG ALKOHOL: 500 ml. 40 %

PRIS OG FORHANDLER: 339 kr. hos juuls.dk

ANNONCE
 En (a)gave til folket

Viviana Blanco

Denne tequila mente panelet ikke levede op til sit potentiale. "Den giver mig ikke ligefrem spasmer i ansigtet, men den sætter virkelig gang i mundvandet," sagde journalisten Christoffer. Eksperten var ikke imponeret. "Den er helt klart lavet til at blive blandet i en cocktail og ikke til at blive drukket rent," sagde han. Praktikanten Mikkel mente, at den mest bare smagte af alkohol.

KARAKTER: 2/6

INDHOLD OG ALKOHOL: 700 ml. 40,5 %

PRIS OG FORHANDLER: 280 kr. hos sprit-co.dk

ANNONCE
Del

Seneste nyt