Magasinet M!

Fængselsfanger har fået lov til at have hunde i deres celler: Resultaterne er forbløffende

Et fængsel i USA giver nu fangerne lov til at få deres egen hund, de kan passe på. Forsøget skal være med til at forbedre livet for både fangerne og hundene

Fængselsfanger har fået lov til at have hunde i deres celler: Resultaterne er forbløffende

Hunden er mandens bedste ven, og det bliver nu udnyttet på en helt ny måde i et fængsel i USA. Teamet bag projektet Canine CellMates forsøger nu med at give hver fange i et udvalgt fængsel en hund som cellekammerat. De to skal passe på hinanden 24/7, og samtidigt er der skemalagt hundetræning, som skal foregå hver dag.

Ideen bag projektet er, at forladte, herreløse hunde skal passes på og opdrages, så de er klar til at blive sendt videre til en familie, der kan tage sig af hunden. Træningen i fængslet skal gøre det nemmere for hunden at tilpasse sig nye miljøer, og samtidigt gøre den familievenlig, så den kan gebærdige sig i et privat hjem. 

ANNONCE

Udover det er det også en kæmpe mulighed for fangerne til at udvikle sig personligt, fordi de får en ven og en, de kan tage sig af, og som kan give dem kærlighed. Mange indsatte har mistet livsmodet, og ved at give dem en hund, der er trofast og giver dem kærlighed, kan det hjælpe med at give fangerne mod og få dem på rette spor igen.

"De fleste af de indsatte har for længst opgivet, at der skulle være mere værdi i livet for dem. Men når en hund stoler på dem og holder af dem, ændrer det også på måden, de ser sig selv på," siger Susan Jacobs-Meadows, der står i spidsen for Canine CellMates.

En af fangerne udtaler:

"Fred og jeg har knyttet et stærkt bånd. Han kom fra et sted, hvor hans skæbne var at blive aflivet, og jeg kom fra et liv på den forkerte side. Hvis Fred har mulighed for at komme til et kærligt hjem, og hvis han kan ændre sig, betyder det også, at jeg kan ændre det miljø, jeg er i. Det betyder, at jeg også kan ændre mig til det bedre." 

Hvis projektet kan bevise, at hunde faktisk kan være med til at få fanger på rette kurs, kan det være, konceptet spreder sig til andre lande.

ANNONCE
Del

Seneste nyt