Magasinet M!

Mad, du kan blive stiv af

Der findes alt for få søde sager, der indeholder sprut. Men dét problem kan man heldigvis gøre noget ved. Vi tog en flaske vodka under armen og gik i køkkenet...

Mad, du kan blive stiv af
Vingummibamser med vodka

Sådan gør du: Læg vingummierne i en dyb tallerken og hæld vodka på, så det dækker de søde sager. Lad det stå og trække natten over. Den overskydende vodka kan med lidt god vilje drikkes bagefter.

Smagen: Overraskende god. Vingummi bliver ekstremt klistret af at suge så meget væske, men virkningen og smagen fejler absolut ingenting. Spiser du en hel pose vodka-vingummibamser, kan vi godt love, at du ikke kan køre i bil bagefter - i hvert fald ikke lovligt.

Slagkraft: Stærk - som et skud ren vodka.

ANNONCE
Mad, du kan blive stiv af
Lagkage med vodka

Sådan gør du: Vi begik en fejl, da vi gik i køkkenet for at tilberede lagkage. Vi vædede nemlig kun lagkagebundene i vodka, men glemte helt at proppe sprut i kagecreme og syltetøj. Dét gik ud over alkoholprocenten - bundene kunne nemlig ikke rumme helt så meget sprut som håbet.

Smagen: Lagkagen fejler såmænd ikke noget, og med lidt ekstra sprut kunne projektet være blevet helt vellykket. Nu blev det i stedet en lidt slatten omgang, hvor alkoholen ikke rigtig trængte igennem.

Slagkraft: Lige i underkanten.

ANNONCE
Mad, du kan blive stiv af
Vandmelon med vodka

Sådan gør du: Skær hul i toppen af en stor vandmelon, så flaskehalsen kan komme igennem. Fjern så meget frugtkød, at der er plads til en god, lille sø af vodka. Vend bunden i vejret på flasken, og lad hele molevitten stå et døgns tid.

Smagen: Succeskriteriet er, at vodkaen skal have både tid og plads til at trække ud i melonen, så smag og alkoholprocent kommer helt i top. En stor vandmelon kan uden problemer opsuge en hel flaske vodka.

Slagkraft: Lige tilpas - præcis som en god drink skal være.

ANNONCE
Mad, du kan blive stiv af
Flødeboller med vodka

Sådan gør du: Hent en medicinsprøjte og kanyle på apoteket (som regel gratis) og sprøjt 2-4 ml vodka ind i hver flødebolle. Alt derover kan få skumfyldet til at falde sammen, og så må du starte forfra.

Smagen: Flødebollerne smager præcis, som de plejer. Den begrænsede mængde vodka kan ikke smages, og med mindre du æder en hel pakke, kan den heller ikke mærkes. Det er en god practical joke til din lillesøsters børnefødselsdag, men heller ikke mere.

Slagkraft: ALT for lav - som en doven hvidtøl ved juletid.

ANNONCE
Mad, du kan blive stiv af
Slik med sprut i

Kan du blive stiv af cognacbønner eller chokoladeflasker med likør?

En cognacbønne indeholder ca. 3,5-5 g alkohol. Du skal altså spise op mod 25 cognacbønner for at få, hvad der svarer til en genstand. Det betyder, at en voksen mand på 80 kg skal grovæde over 100 cognacbønner for at få en promille på 1,0.

Det samme gør sig gældende for de små chokoladeflasker med likør, hvor du skal proppe dig selv med ca. 25 stk. for at få en enkelt genstand. Teoretisk set kan du altså sagtens spise dig fuld i fyldte chokolader. Praktisk set - not so much.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce