Magasinet M!

Spejlreflekser for nybegyndere

Så har du isenkrammet i orden.

Spejlreflekser for nybegyndere
Nikon D60
D60'eren har vundet adskillige priser verden over, og det var Sveriges mest solgte spejlrefleks-kamera i 2008. Billederne er i HD-kvalitet, og de hører da også til blandt de absolut bedste i denne samling. Menuen er meget overskuelig, og hvis du fx ikke ved, hvad en blænder gør, kan du se en grafisk forklaring på displayet. Og så sørger funktionen 'Active D-lighting' for ekstra skarphed i skyggefulde og solrige motiver.

Megapixel
: 10,2
Pris: 3400 kroner
ANNONCE
Spejlreflekser for nybegyndere
Canon EOS 1000D
EOS 1000D slægter sin storebror 450D meget på, men er en hel del billigere. Udbuddet af knapper er overskueligt, men giver dig alligevel hurtig adgang til de mere avancerede funktioner, hvis du tør forlade kameraets autopilot og lege semiprof. Kameraet vandt en højtrespekteret EISA Award for 'Bedste kamera' i 2008 og kan i den grad anbefales til nybegyndere. Det minder meget om Nikon-modellen - men som ekstra glasur på toppen er 1000D'eren også udstyret med Live View.

Megapixel: 10,3
Pris: 3500 kroner
ANNONCE
Spejlreflekser for nybegyndere
Pentax K-M
Hvis alle knapperne på et spejlreflekskamera giver dig stress, er den kompakte Pentax-model K-M et sikkert valg. Kameraet er nemlig udstyret med en hjælpeknap, som, når du trykker den ned, forklarer alle knappernes betydning på skærmen. Du får også svært ved at tage dårlige billeder, for den indbyggede billedstabilisator og Auto Pict-funktionen opfatter selv, om du tager billeder på lang eller kort afstand, om det er nat eller dag, osv.

Megapixel: 10,2
Pris: 3180 kroner
ANNONCE
Spejlreflekser for nybegyndere
Panasonic Lumix G1
G1'eren er lille, handy og føles solid. Skærmen på tre tommer har Live View og kan vendes og drejes i flere opfindsomme positioner, så du kan altså tage pletskud fra de helt rigtige vinkler. Den glimrende billedstabilisator sørger for skarpskud, selvom du ryster lidt på hænderne. Og så har Lumixen et virkelig sejt manuelt fokus: Vælg et fokuspunkt og forstør det ti gange - så kan du stille fuldstændig skarpt.

Megapixel: 12,1
Pris: 4720 kroner
ANNONCE
Spejlreflekser for nybegyndere
Olumpus E-520
Du er virkelig nødt til at gennemtygge manualen for at bruge E-520. Når det er sagt, er der tale om et fantastisk kamera, som du roligt kan investere i, hvis du ikke er helt grøn inden for spejlrefleks-kameraer. Du får Live View, ansigtsgenkendelse og en indbygget billedstabilisator af samme geniale slags som i Lumixen. Og som medlem af Olympus-familien løber du sent tør for udvidelsesmuligheder og tilbehør.

Megapixel: 10
Pris: 3780 kroner
ANNONCE
Spejlreflekser for nybegyndere
Sony A-200
A'et i modelnavnet står for Alpha, og når du giver kameraet max zoom, står du også med en ordentlig javertus i hånden. Alphaen byder på indbygget Super SteadyShot, så du kan roligt skifte objektiv, hvis du lyster. Du indstiller selv, om menuen skal være simpel eller avanceret, og en funktionsknap på bagsiden giver lynhurtig adgang til indstillinger, du nemt kan få brug for.

Megapixel: 10,2
Pris: 2760 kroner
ANNONCE
Del

Seneste nyt