Magasinet M!

Tour de Øl: Her er den perfekte drukleg lavet på Tour de France

Vi elsker Tour de France, og vi holder os sjældent tilbage, når det kommer til druk - så hvorfor ikke kombinere det i verdens sjoveste ølspil? Læs reglerne her

Tour de Øl

Er dig og dine kammerater bidt af Tour de France-feberen? Så prøv det legendariske Tour de France-drukspil, der med garanti får promillen i vejret, og så er røv-sjovt. Du kan også prøve kræfter med disse fire andre geniale drukspil.

Deltagere: 2-6 hold á minimum 2 personer

Det skal I bruge: To trøjer - en gul og en prikket - planche, stopur, hvide engangskrus, sprittusch og tre forskellige slags øl

Før I starter: Lav to regnskaber på planchen - et almindeligt (om den gule trøje) og et bjergregnskab (om den prikkede). Hvert regnskab skal indeholde samtlige deltagernavne, inddelt i hold, samt en kolonne for hver etape.

Drukregler: Hver gang der skal drikkes i dette spil, fylder man et hvidt plastkrus op med øl til øverste streg og bunder. Hvert tømt glas giver en streg i regnskabet. Vinderen er den, som fuldfører med flest streger på planchen. Bjergtrøjen går til ham, der har fået flest streger på bjergetaper og uden-for-kategori-etapen.

ANNONCE
Tour de Øl: Her er den perfekte drukleg lavet på Tour de France

Sådan gør I:

Dommer: Vælg først en neutral dommer, som ikke drikker, og udpeg en holdkaptajn pr. hold. Alle andre end kaptajnerne er vandbærere.

Prolog: Alle deltagere bunder en HEL (almindelig) øl på tid. Dette afgør løbets første gule trøje. Dommeren sørger for, at den gule trøje hele tiden sidder på den førende rytter, dvs. den med flest streger i regnskabet.

1. etape: Kør samtlige etaper i tre underetaper. Start hver underetape med en obligatorisk stillen-til-start-øl (dvs. et fyldt plastkrus) af almindelig styrke. Så bliver løbet givet frit. Hver gang en deltager tager en øl udover de obligatoriske, går han i udbrud og får en ekstra streg på planchen.

Hver anden streg, en vandbærer tjener ind, ryger samtidig på holdkaptajnens regnskab. Dvs. tjener en vandbærer ti streger ind, får hans kaptajn fem streger. Hver underetape varer fem minutter, og mellem underetaperne er der to minutters pause. Mellem hver hovedetape er der fem minutters pause.

2. etape: Nøjagtig som første etape.

3. etape: Enkeltstart - alle drikker en HEL øl på tid. Hurtigste mand får ti streger, nummer to får otte osv. Nummer seks får altså ingen streger i det almindelige regnskab.

4. etape: Bjergetape - brug mellemstærke øl i stedet for almindelige øl. Streger, der optjenes på bjergetapen, skal noteres i BEGGE regnskaber. Ellers er fremgangsmåden som i 1. etape.

5. etape: Køres nøjagtig som 1. etape.

6. etape: Bjergetape uden for kategori! Find de allerstærkeste øl frem. Streger i denne etape tæller dobbelt i bjergregnskabet. Ellers er fremgangsmåden som i 1. etape.

ANNONCE
Tour de Øl: Her er den perfekte drukleg lavet på Tour de France

7. etape: Nap en bjergetape magen til 4. etape.

8. etape: Holdtidskørsel - her gælder det om at bælle en HEL (almindelig) øl på tid. Når du har sat flasken i bordet, må næste rytter på holdet sætte flasken for munden. Tiden stopper efter sidste rytter, og pointene uddeles. Bedste hold får ti streger pr. mand i det almindelige regnskab, næstbedste får otte streger osv.

9. etape: Køres som 1. etape. 

Anbefalede øl: Carlsberg Pilsner, Den Gyldne Dame og Masterbrew.

BONUS: I kan sagtens indlægge flere etaper - eller hvad med en bjerg-enkeltstart, en grøn trøje eller en holdkonkurrence? Kun fantasien sætter grænser.

ANNONCE
Del

Seneste nyt