Magasinet M!

7 vilde biograffilm, du ikke må gå glip af i oktober

Oktober bliver højst sandsynlig årets bedste biografmåned. Du kan se frem til ny James Bond-film, en vanvittig narko-thriller af manden bag Prisoners samt det, der meget vel kan gå hen at blive Ridley Scotts sci-fi-genfødsel. Her er syv film, du ikke må misse denne måned.

7 vilde biograffilm, du ikke må gå glip af i oktober
The Walk

Premiere: 1. oktober

Med: Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Ben Kingsley

Derfor skal du se den: Det kan godt være, at The Walk ikke er det mesterværk, det burde have været (se vores anmeldelse af den her), men du må virkelig ikke snyde dig selv for de umanerligt smukke billeder, som Robert Zemeckis disker op med i The Walk. Det er historien om Phillippe Petit, som i 1974 dansede på line mellem de to World Trade Centre. Vi advarer dig: Hvis du er bange for højder, skal du holde dig langt væk fra The Walk.

ANNONCE
7 vilde biograffilm, du ikke må gå glip af i oktober
The Martian

Premiere: 8. oktober

Med: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig med flere

Derfor skal du se den: Selvom du gang på gang bliver og er blevet skuffet, håber du på, at Ridley Scott kan finde noget af fordums styrke fra Blade Runner og Gladiator frem, hver gang han instruerer en ny film. The Martian ser i hvert fald ud til at blive bedre end fadæsen Prometheus, hvilket de første amerikanske anmeldelser vidner om. Og præmissen er da også sej. En mand (Matt Damon) skal forsøge at overleve tre år på Mars - det antal år, det tager hjælpen om at komme frem. Læs vores anmeldelse af The Martian i næste uge.

ANNONCE
7 vilde biograffilm, du ikke må gå glip af i oktober
Black Mass

Premiere: 15. oktober

Med: Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Dakota Fanning med flere

Derfor skal du se den: De første anmeldelser af Scott Coopers biografiske drama er begyndt at tikke ind, og de melder alle om, at Black Mass er Johnny Depps show - ja, genfødsel. Og gud ske tak og lov for det. For endelig ser Depp ud til at have fået fingre i en genial rolle i form af den hypervoldelige gangster Whitey Bulger. En rolle, der meget vel kan gå hen at skaffe ham en Oscar-nominering. Vi glæder os i hvert fald til at se og anmelde Black Mass.

ANNONCE
7 vilde biograffilm, du ikke må gå glip af i oktober
Crimson Peak

Premiere: 15. oktober

Med: Charlie Hunnam, Jessica Chastain, Tom Hiddleston med flere

Derfor skal du se den: Mesterinstruktøren Guillermo del Toro er langt om længe tilbage i den genre, hvor han er bedst; nemlig gysergenren. Crimson Peak ser ud til at være en lige så nervepirrende og skrækindjagende spøgelseshistorie, som hans gennembrudsfilm, The Devil's Backbone, var. Crimson Peaks kryptiske plot handler om en forfatterinde, der opdager, at hendes nye mand ikke er, hvad hun først har antaget.

ANNONCE
7 vilde biograffilm, du ikke må gå glip af i oktober
Sicario

Premiere: 22. oktober

Med: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio del Toro med flere

Derfor skal du se den: Canadiske Denis Villeneuve slog for alvor sit navn fast i Hollywood med forrige års hævn-thriller, Prisoners. Nu er han klar med endnu en film. Og Sicario, der handler om den mexicanske narkokrig, ser ud til at blive endnu en vanvidsthriller, der meget vel kan gå hen at blive Villeneuves mest intense film til dato. I USA har flere anmeldere kaldt den for et mesterværk, og at Emily Blunt skulle være enestående som FBI-agenten Kate Macer.

ANNONCE
7 vilde biograffilm, du ikke må gå glip af i oktober
Slow West

Premiere: 22. oktober

Med: Kodi Smit-McPhee, Michael Fassbender, Ben Mendelsohn med flere

Derfor skal du se den: Slow West er nok årets bedste bud på en film, som midlertidig kan giv dig dit westernfiks, mens du går og venter på Tarantinos The Hateful Eight, der først rammer biograferne tidligt næste år. Den handler om den unge, skotske mand, Jay Cavendish (Smit-McPhee), som rejser tværs over USA i håb om at finde sin udkårne. Undervejs møder han den lovløse Silas Selleck (Fassbender), som bliver en form for guide for Cavendish. Det, vi ser mest frem til, er at stifte bekendtskab med talentet Kodi Smit-McPhee igen, der er vokset siden sine roller i The Road og Let Me In. Både som skuespiller og rent fysisk.

ANNONCE
7 vilde biograffilm, du ikke må gå glip af i oktober
Spectre

Premiere: 30. oktober

Med: Daniel Craig, Christoph Waltz, Ralph Fiennes med flere

Derfor skal du se den: Filmen, du har ventet på siden 2012. Spectre er fortsættelsen på den gigantiske Bond-succes, Skyfall (der nok også er den bedste til dato). Igen er det Sam Mendes, der har påtaget sig instruktørrollen, og det ser ud som om, at Spectre ikke slipper speederen på noget tidspunkt. Det, vi ser allermest frem til, er dog at se Christoph Waltz som Bond-skurken Franz Oberhauser, efter han jo gjorde det så godt som nazi-psykopat i Tarantinos 2009-hit, Inglourious Basterds.

ANNONCE
Del

Seneste nyt