Magasinet M!

Mellemskat og top topskat? Forstå SVM-regeringens nye skattesatser

Dette indhold er sponsoreret

Den nye SVM-regering har præsenteret en række tiltag i deres regeringsgrundlag, herunder en ændring i skattesatserne, og indførelsen af en ny skat. Men hvordan kommer det til at påvirke den almindelige dansker? Og hvordan er den nye skat sat op? Læs med her og få svaret.

Hvad er forskellen mellem mellemskat, topskat og top topskat?

Regeringen har planer om at ændre den nuværende topskat og lave tre satser: En mellemskatten, en topskat og en top topskat. Topskatten ligge stadig med en sats på 15%, men beløbet for, hvornår man skal betale topskat bliver hævet fra 568.900 kr. efter AM-bidrag til 750.000 kr., mens mellemskatten tager over for topskatten fra 552.500 kr. efter AM-bidrag med en sats på 7,5%. Top topskatten, også kaldet millionærskatten, ligger på 20%, og skal betales for indkomster, der overstiger 2,5 millioner kr. efter AM-bidrag.

Der er stadig et loft for, hvor meget man skal betale i skat

Det kan lyde af meget at skulle betale 20% ekstra af den indkomst man tjener, der er over grænsen på 2,5 millioner kr., men der er grænser for, hvor meget man som person må betale i skat. Det skrå skatteloft, som stadig er gældende, sætter en beskatningsgrænse på 52,07% af ens indkomst.

Men selvom der er et loft for, hvor meget man skal betale i skat, så er det stadig vigtigt at være opmærksom på de forskellige fradrag og afdrag, som man kan få. Dette gør det muligt at reducere ens samlede skattebetaling. Derudover er det også en god idé at holde øje med de forskellige lovændringer, som der løbende kommer fra regeringen. Disse kan have indflydelse på ens samlede skattebetaling - både positivt og negativt.

Debatten om fordele og ulemper ved SVM-regeringens nye skattesatser

SVM-regeringens nye skattesatser har været et heftigt debatpunkt i de seneste måneder. På den ene side er der dem, der argumenterer for, at de nye skattesatser vil give flere incitamenter til virksomheder og investorer til at investere mere i landet og derved øge beskæftigelsen. Dette kan resultere i større økonomisk vækst og højere levestandard for befolkningen. På den anden side er der dem, der argumenterer for, at de nye skattesatser vil føre til mindre indtægt for statskassen, hvilket kan betyde mindre midler til offentlige investeringer som infrastrukturprojekter og sociale programmer. Derudover kan det også føre til større ulighed mellem rige og fattige grupper af befolkningen, da de rigeste grupper oftest har råd til at betale lavere skatter end de fattigste grupper. En ændring af skatterne har ofte haft en stor betydning for samfundet og den generelle velstand blandt borgerne, og det er derfor vigtigt at afdække alle de mulige konsekvenser, før de nye skatter indføres.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce