Magasinet M!

Tro det eller ej: Om 5 år kan mænd sandsynligvis blive gravide

Det lyder fuldstændigt vanvittigt, men nu er det sandsynligt, at det utænkelige sker inden for ganske få år: At mænd kan blive gravide

Tro det eller ej: Om 5 år kan mænd sandsynligvis blive gravide

Behandlingen af fertilitetsproblemer er nået langt de sidste par år. Snart kan det dog bevæge sig ind på et territorium, der tidligere var utænkeligt. Nemlig at gøre det muligt for mænd at få en livmoder.

Livmodertransplantation er nemlig en ting, man i øjeblikket researcher i. Og skulle man kunne gøre det på kvinder og transkønnede kvinder, har toplæger slået fast, at det også bør være muligt at give mænd deres egen livmoder.

Lederen på det fertilitetsbevarende program på University of Southern California's Keck School of Medicine, Dr. Karine Chung, siger til Yahoo Health:

"Mit gæt er, at det kun er 5-10 år væk. Måske endda endnu tættere på. Mænds og kvinders anatomi er ikke så forskellige igen. På en eller anden måde vil vi helt sikkert finde ud at få det til at virke."

Emnet vil dog rejse en lang række etiske dilemmaer inden for lægeverdenen. For det første vil sådan en operation være meget dyr - formentlig så dyr, at det vil afskrække mange, der længes efter at få børn. For det andet er der spørgsmålet om, hvorvidt at det, at en mand bærer og føder en baby, kan have en virkning på barnets velfærd senere i livet.

Plastikkirurg Dr. Christine McGinn har fremhævet nogle af de bekymringer, der måtte være:

"Jeg vil gerne vædde med, at alle transkønnede kvinder ville gennemgå sådan en operation, hvis den var dækket af forsikringen. Det menneskelige drive for at være en mor for en pige er altafgørende, og transkønnede kvinder har det ikke anderledes. For at sige det kort vil det blive et spørgsmål om penge. Det vil kun være muligt for rige at få sådan en transplantation."

Man frygter også, at mænd, der ikke ønsker at have en kvinde i deres liv eller at have en kvinde til at bære deres barn, vil få sådan en transplantation; ja, at gravide kvinder pludselig vil blive en forældet ting.

Her på redaktionen ser vi dog intet problem i, at konen derhjemme tager sig af graviditeten. For hvordan ville vi kunne overleve ni måneder uden alkohol?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE