Magasinet M!

10 intense film baseret på virkelige hændelser

Inspiration kan komme mange steder fra..

Inspiration kan komme mange steder fra – også når det gælder film. Ofte skal man have en god portion fantasi, men sommetider er det også episoder fra virkeligheden, der ligger til grund for filmen. Desværre, fristes man måske til at sige. I hvert fald i disse 10 tilfælde, som er baseret på virkelig hændelser – det er nemlig ikke ligefrem feel-good film, vi har med at gøre.. 

10) The Haunting In Connecticut

ANNONCE

En familie, der flytter til et nyt hus af forudbestemte årsager, som oplever paranormal aktivitet og forholder sig skeptiske til hændelserne indtil dæmonen viser sit ansigt, er ikke et unormalt plot i gyserfilm. Det er heller ikke meget anderledes i The Haunting In Connecticut, hvor en familie flytter ind i et viktoriansk hus for at være tættere på deres søns kræftbehandlingsklinik. Snart bliver de klar over, at deres nye hjem ikke er noget almindeligt hus, da det plejede at være et begravelseslokale, hvor uudslettelige rædsler fandt sted.

Denne historie bliver ret foruroligende, når man tænker på, at der ligger en form for sandhed bag. I 1986 flyttede familien Snedeker til Southington, Connecticut, for at være tæt på hospitalet, der gav deres søn, Phillip, kræftbehandling. Men deres glæde over at bo i et stort, overkommeligt hus, imens de plejede deres søn, blev hurtigt udskiftet med frygt og terror..  

9 Fire In The Sky

ANNONCE

Alien film er ret populære, og selvom nogen er bedre end andre, er handlingen som oftest den samme: Samspil med andre væsner. Fire in the sky virker typisk bare som endnu en af disse film. En fyr, der oplever noget mærkeligt, undersøger det og bliver taget med af et rumskib.

Alligevel minder denne historie meget om det, der skete for Travis Walton. Walton og hans kollegaer kørte på en vej i Arizona i november 1975, da de pludselig så noget mærkeligt foran sig. Walton steg ud af bilen for at undersøge det. Næste øjeblik ser de et stærkt lys fra en UFO, som rammer Walton og kaster ham gennem luften. Waltons kollegaer, som tror, Walton er død, flygter.

Jagten efter Walton går i gang i løbet af de næste par dage, og Waltons kollegaer bliver mistænkt. Alle bliver dog noget overraskende, da Walton pludselig dukker op i en telefonboks med en meget vild historie. Walton fortæller, at han vågnede op i et rumskib omringet af aliens, som studerede ham.

Der er selvfølgelig mange skeptikere derude, men Walton har altid holdt fast på sin historie. Han endte også med at skrive en bog om det, hvor han i detaljer fortæller alt det, han kan huske.

8) The Ghost And The Darkness

ANNONCE

I denne film får en britisk ingeniør lidt mere, end han regnede med, når han pålægges at bygge en jernbanebro i den østafrikanske ørken. Han ender med at kæmpe mod to særligt onde løber, efter de angreb hans team af bygningsarbejdere.

I 1898 blev bygningsarbejdere i Tsavo-regionen i Kenya slået ihjel af to løver, som af lokalbefolkningen blev kaldt ”Ghost” og ”the Darkness”. I løbet af 9 måneder mener man, at de dræbte 135 mennesker. Til sidst satte oberst John Henry Patterson en stopper for mordene, da han skød og dræbte begge løver i december 1898.

Der er længe blevet spekuleret på, om løverne slog ihjel på grund af sult, men ny forskning i 2017 synes at pege på, at løverne led af smerter/sygdom i tænder og kæber, hvilket har fået dem til at jage et svagere og mere langsomt bytte frem for de store plantedyr, de plejer.

7) The Perfect Storm

ANNONCE

The Perfect Storm handler om en fisker om bord på Andrea Gail, som ender ude på havet i en storm. Den sande historie forgik i 1991, da ”No-Name Storm” ramte havet og dræbte 13 personer. Stormen var så stærk, at den løftede et hus fra jorden og smed det i vandet. Andrea Gail, med seks fiskere om bord, blev fanget i stormen under en sværdfisketur i Newfoundland. Efter tre dages fuldstændig stilhed fra fiskernes side vidste bådenes ejer, at noget var galt. Kystvagten blev opfordret til at søge efter fartøjet. Ti dage senere blev søgningen aflyst. Det var som om, båden bare var forsvundet i bølgerne i fuldstændig stilhed. Kun en lille del af vraget blev til sidst fundet.

En bog om tragedien blev offentliggjort i 1997, og filmen kom tre år efter. 

6) Alive 

ANNONCE

Alive er et drama om et uruguayansk rugbyhold, hvis fly styrter i Andes-bjergene. Derefter følger to måneder med ekstreme forhold og ditto beslutninger, herunder at spise de afdøde for at overleve.

Desværre er det ikke bare en fiktiv fortælling fra en forfatter med god fantasi. Filmen er nemlig baseret på den sande historie om Uruguayas Air Force Flight 571, der styrtede ned i Andes den 13. oktober 1972. 

37 dage efter styrtet og efter to af de overlevende havde rejst i 10 dage for at søge efter hjælp, fandt de en huleboer, som gav dem mad og kontaktede myndighederne. Af de 45 passagerer overlevede kun 16, som til sidst blev reddet den 23. december 1972. 

5) A Nightmare On Elm Street

ANNONCE

Freddy Krueger var skyld i en del søvnløse nætter rundt omkring i verden, da A Nightmare on Elm Street blev udgivet i 1984. En del af inspirationen vil denne horrorfilm kom fra en af Wes Cravens personlige oplevelser. Da han ung, vågnede han en morgen for at finde en beruset mand stirrende på ham gennem vinduet. Han gik baglæns hen mod døren til lejligheden, uden nogensinde at tage øjnene fra den skræmte dreng. Den berusede mand forsvandt uden at gøre anden skade, men han havde alligevel givet Craven visse tanker som han brugte flere år senere.

Den største inspiration for filmen kom imidlertid fra en række uforklarlige dødsfald i 1970'erne og 1980'erne. Flygtninge fra Cambodja døde i søvne uden nogen åbenbar grund. Dødsfaldene blev kaldt "Sudden Nocturnal Death Syndrome." En af sagerne greb og fastholdt Craven's opmærksomhed så meget, at han skabte et filmmonster, som dræbte folk i deres søvn. Sagen involverede en 21-årig mand, der nægtede at gå i seng i en hel uge. Han insisterede på, at noget dårligt ville ske, hvis han gjorde det. Han nægtede at acceptere sovepiller fra sin familie og drak kaffe for at holde sig vågen. Uundgåeligt faldt han dog i søvn - og døde straks.

4) Hacksaw Ridge

ANNONCE

Hacksaw Ridge er en berømt krigsfilm, der vandt to Oscars efter udgivelsen i 2016. Den fortæller den usædvanlige historie om en mand ved navn Desmond T. Doss, som nægtede at føre et skydevåben under kamp og blev den første samvittighedsfulde nægter i amerikansk historie, som modtog the Medal of Honor på trods af dette. 

Den virkelige Desmond Doss var i US Army Medical Corps i 1942 efter at have nægtet at bære våben. Han ønskede at redde liv og ikke tage dem. Hans kolleger soldater bespottet ham og ville ikke blive set sammen med ham. De kastede sko på ham, mens han bad. Nogle truede endda med at dræbe ham. Denne adfærd blev forværret af det faktum, at Doss nægtede at lave noget arbejde om lørdagen, da han troede på, at sabbaten skulle holdes hellig, og at han skulle bruge hele dagen til at bede. I stedet for at kæmpe under Anden Verdenskrig, forsøgte Doss at hjælpe de skadede, herunder japanske soldater. Han reddede mindst 75 af hans kammerater. Han blev til sidst skudt af en japansk snigskytte og efterladt 90% handicappet. Han tilbragte fem år med at ryge ind og ud af hospitaler og mistede fem ribben og en lunge på grund af tuberkulose. Han levede i stilhed i mere end 12 år, efter han blev døv i 1976. Desmond Doss døde i 2006, ti år før den store film om hans liv så dagens lys.

3) Bloody Sunday

ANNONCE

Bloody Sunday er en form for dokumentardrama, der genindspiller begivenhederne fra den 30. januar 1972, i Derry, Nordirland. Historien omhandler en protestmarch angående de 13 dræbte protestører af britiske tropper. Denne tragiske hændelse inspirerede også U2 sangen "Sunday Bloody Sunday". 

Tretten mennesker blev skudt døde den dag; et 14. offer døde af hans skader fire måneder senere. To andre protestører blev nådesløst kørt ned af militærkøretøjer, mens andre blev slået med batoner og skudt med gummikugler. I 2010 indrømmede David Cameron, at den britiske hær handlede ulovligt på den frygtelige dag. Dette kom efter år med hvidkalkede rapporter og henvendelser til drabene.

2) Compliance

ANNONCE

Compliance er en ubehagelig film at se. Filmen involverer en ung pige, som er ansat på en fastfood restaurant og bliver anklaget for at stjæle fra en kunde. Beskyldningen kommer via telefon fra en person, der hævder at være politibetjent. Pigen, Becky, bliver taget til et baglokale i restauranten. Derfra tager historien en frygtelig tur. Personen på telefonen får  resten af ??medarbejderne til at ydmyge og lave seksulle overgreb på Becky.

Inspirationen til denne film kommer fra en virkelighedshændelse, der fandt sted i Kentucky i 2004. En 18-årig McDonalds medarbejder blev tilbageholdt i restauranten, hvorefter hun blev seksuelt misbrugt, alt sammen fordi en person over telefonen fortalte restaurantchefen og hendes forlovede, at de skulle gøre det. Den, der ringer op, udgav sig også for at være politibetjent. Restaurantchefen og hendes forlovede modtog en fem års fængselsstraf, og det 18-årige offer modtog et ubeskrevet beløb fra selskabet.

1) Alison

ANNONCE

Alison omhandler den forfærdelige historie om en kvinde, der blev voldtaget, stukket og efterladt for at dø. Den 18. december 1994 bortførte Frans du Toit og Theuns Kruger Alison Botha foran hendes hjem Port Elizabeth, Sydafrika. De fortsatte med at voldtage hende og stikke hende i maven mere end 30 gange. De efterlod hende i udkanten af ??Port Elizabeth i buskene ved siden af ??en øde vej. Alison, knapt levende, måtte holde hovedet på sine skuldre og sine tarm inde i sin mave, da hun kravlede ud på vejen for at finde hjælp. Hun kollapsede på vejen, og en bil stoppede til sidst ved siden af ??hende. Aison har siden forvandlet sin frygtelige oplevelse til noget positivt. Hun er en efterspurgt offentlig taler, der rejser verden rundt for at dele sin historie og fortælle, hvordan hun blev hel igen – både fysisk og mentalt - efter hvad der skete med hende. Alison er fast besluttet på at hjælpe andre ofre med at overvinde deres frygt og genopbygge deres liv.

ANNONCE
Del

Seneste nyt