Magasinet M!

10 læger fortæller om de mest langt-ude-diagnoser folk giver dem selv

Nogle gange skal man bare lade doktormændene om at gøre deres arbejde.

Det er internettet i en nøddeskal. På godt og ondt. Der er et eller andet i vejen med en, og man googler efterfølgende ens symptomer. Straks springer sygdomme som analkræft, AIDS og klamydia op (især sidstnævnte er vi stødt på mange gange? ups?). Men nogle gange skal man altså bare gribe sig selv om koglerne og få bevæget sin fede røv ned til lægen. For han har trods alt det forkromede overblik og kan for det meste stille dig en konkret diagnose. Det skulle nogen vist have fortalt disse 10 personer, som gik til lægen i den tro, at de havde alt fra hjernekræft til analcyster. Uden at det selvfølgelig havde noget på sig.

Historierne er taget fra en tråd på Reddit, hvor læger fortæller om de mest ukorrekte diagnoser, folk har stillet dem selv. Og det er virkelig underholdende læsning.

Han burde vist behandles for noget helt andet
En mand kom ind og troede, at han fik krampeanfald som følge af en parasit i sin krop. Det viste sig dog, at han var psykotisk og havde behandlet det, han troede var en parasit, ved at drikke rengøringsmiddel. Da anfaldene fortsatte, troede han stadig, at der var tale om en parasit. Det førte så blot til, at han drak mere.

En anden mand mente, han havde analcyster. Men nej, han rørte blot for meget ved sit røvhul, hvilket gjorde, at det konstant sved.


Det bli'r i familien. 

Jeg havde en patient, som hævdede, at amputationer lå til hans familie. Han mente, at det var den eneste grund til, at han skulle havde fjernet begge sin ben over knæet. Han påstod hårdnakket, at det intet havde at gøre med sin ukontrollerbare diabetes, hans enorme sukkerforbrug, at han nægtede at sprøjte sig med insulin, og at han ligeledes nægtede at lade lægerne behandle hans gigantiske betændte sår på begge fødder.


Husk at vaske dine bukser inden brug

Engang blev en kvinde bragt ind på skadestuen med ambulance. Hun råbte, at hendes hænder var blå, og at hun var bekymret for hendes blodcirkulation. En klog sygeplejerske tog en vådserviet og vaskede hendes hænder. Pludselig var de ikke blå længere. Det viste sig, at hun havde købt nogle nye jeans og ikke havde vasket dem før brug. Jeg har aldrig set nogen være så pinligt berørt før. Hun løb bogstaveligt talt ud fra skadestuen.

Han mente, at tåen ville få det bedre med antibiotika
En patient kom ind på min lægeklinik med en tå, der var koldbrand i. Han sagde, at den ville få det bedre, hvis han fik noget antibiotika, at han ikke behøvede at blive indlagt på et hospital, og at han kendte sin krop osv. Han forlod min klinik med det antibiotika, han kom efter, og jeg fortalte, at han skulle komme igen, hvis noget ændrede sig. Næste dag var han tilbage. Tåen var faldet af.


Same same, but different

Jeg gennemgik en patients lægehistorik på min klinik og spurgte ham, om han havde haft nogle helbredsmæssige problemer tidligere i sit liv - inklusive om han havde haft nogle hjerteanfald. Han svarede: "Ja da, dem har jeg haft ca. 20 af."

"? du har haft 20 hjerteanfald?"

"Jep!"

"Hvilke læger så du angående dem? Går du til en hjertespecialist?"

"Næh, jeg så aldrig en læge. Min kone er massage-terapeut, så når jeg får et hjerteanfald, masserer hun bare mit hjerte, og så stopper det."

"Øh, okay? Hvordan føles det, når du får disse hjerteanfald?"

"Jeg kan aldrig huske dem. Min kone har bare fortalt, at jeg falder omkuld, og at mine arme og ben begynder at ryste. Hun siger, at det tager ca. et minuts massage, før det stopper. Derefter er jeg meget forvirret og træt, og jeg kan ikke huske meget af det, der sker, indtil jeg tager mig en lang lur."

Fyren her led af epilepsi og troede, at der var tale om hjerteanfald.

12 par "brystknuder"
Jeg modtog en fyr på skadestuen, som klagede over en "brystknude". Han forklarede ængsteligt, at massen var meget smertefuld at røre ved og var overbevist om, at han nu skulle dø af brystkræft. Efter en masse spørgsmål bad jeg ham om at tage sin trøje af, så jeg kunne undersøge denne "knude". Efter et par sekunder vendte jeg mig mod ham og sagde: "Den knude er dit ribben, hr."

ANNONCE
iStock - 10 læger fortæller om de mest langt-ude-diagnoser folk giver dem selv iStock

Sådan kan man også finde ud af det
Patienten var svimmel. Hun troede, hun havde en tumor i hjernen. Hun bad om at se en praktiserende læge. Han troede, hun havde kronisk mellemørebetændelse. Herefter besøgte hun øre-, næse- og halslægen. Hans diagnose: Patienten var gravid.


Det betyder, at det virker

En af mine venner kom til mig og hævdede, at hun var ved at dø af tyktarmskræft. Hendes afføring var mørk, og hun havde maveonde. Jeg spurgte, hvad hun havde taget imod sine mavesmerter. "Pepto-Bismol (anti-diarré-medicin, red.)," svarede hun? selvfølgelig. Jeg bad hende om at stoppe med at tage medicinen og sagte, at hun skulle snakke med sin læge om det. Og ganske rigtigt var det bare Pepto-Bismolen. Der står bogstaveligt talt på indlægssedlen, at din afføring kan blive mørk af det.


Uhelbredeligt

En mand kom ind på skadestuen. Han var panisk og troede, han havde uhelbredelig hudkræft. Det viste sig, at han havde en vorte på sin fod.


Dumme hundemennesker

Jeg er dyrlæge og har to gange prøvet, hvor folk kom ind på min klinik i den tro, at deres hundes underliv var dækket med flåter. Begge gange viste det sig blot at være hundenes brystvorter.

ANNONCE
Del

Seneste nyt