Magasinet M!

Grillsæsonen er over os, er du klar?

Læs med her og bliv klogere på, hvad du bør overveje, hvis du er vild med at grille.

Med forårets og sommerens kommen begynder luften så småt at dufte af grillkul, når aftenen nærmer sig. De lange, lyse sommeraftener, vi er så heldige at have i Danmark, indbyder til hygge på terrasserne og altanerne, og lækker grillmad i lange baner. Læs med her og bliv klogere på, hvad du bør overveje, hvis du er vild med at grille. 

Skal det være gas eller kul? 

Der findes ikke et endegyldigt svar på dette spørgsmål, og der vil nok aldrig blive enighed om, hvorvidt en gasgrill eller en kulgrill er den bedste. Typen af grill afhænger meget af, hvad du er til, hvor stor tålmodighed du har, om du meget gerne vil have den let-kullede og røgede smag på grillmaden, hvor mange penge du vil investere i en grill og mange andre ting. Du bør vælge at grille med kul eller briketter, hvis du godt kan lide den mere autentiske smag, der smager lidt af spejder og udeliv, og hvis du godt kan lide at bruge tid på at grille. Du bør derimod vælge en gasgrill, hvis du gerne vil have den grillede smag, men det gerne skal gå lidt hurtigt. Der findes et kæmpe udvalg af forskellige grilltyper, og prisniveauet svinger utroligt meget. Overvej, hvor meget du vil få brugt grillen, inden du kaster en masse penge efter en ny en – og gå så all in, hvis du ved, at du vil komme til at bruge grillen hver dag, hele sommeren. Synes du ikke lige, at der er plads i budgettet til en ny grill? Du kan nemt låne penge her, så du kan holde sommerens bedste sommerfester. 

Overvej et fuldendt udekøkken, hvis du har plads til det 

Har du en stor altan, eller er der masser af plads på terrassen, så bør du overveje at indrette et fuldt udstyret udekøkken, hvis du er vild med at grille og tilberede mad om sommeren. Med et fuldendt udekøkken har du alle redskaberne lige ved hånden, og skal ikke rende fra køkkenet til terrassen hele tiden. Du kan nemt forberede kødet ved bordet udendørs, og du kan anrette, vaske op og så videre bagefter, helt uden at svine køkkenet indendørs til. 

Vær selvforsynende med krydderurter og tilbehør  

Hvis det skal være helt autentisk, bør du dyrke dine egne krydderurter og grøntsager, som du kan servere til den lækre grillmad. Bor du i lejlighed, er mulighederne ikke helt lige så mange, som hvis du har en stor have, men meget kan dog lade sig gøre på en altan. Med plantekasser med krydderurter, espalierer med tomatplanter og eventuelt et minidrivhus med salat, agurker og kartofler kommer du langt. 

Indret altanen eller terrassen til både grill og hygge 

Når grillen er på plads, er det vigtigt, at der også er hyggeligt og rummeligt på altanen eller terrassen. Indret praktisk og med bløde hynder og holdbare møbler, og pynt op med lanterner, lyskæder og smukke planter, og du er garanteret en masse hyggelige sommeraftener i det lune vejr. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt