Magasinet M!

Guide: Sammenligning af Tesla Model 3 og Tesla Model Y

Tesla er et af verdens første selskaber i elbilbranchen, der konstant skubber grænserne for innovation. På denne side vil vi dykke ned i en detaljeret sammenligning af to af deres mest populære modeller: Tesla Model 3 og Model Y. Hvis du overvejer at købe en brugt Tesla, er Biltorvet et oplagt sted – her finder du nemlig et bredt udvalg af brugte Teslaer, der passer til dit behov.

Acceleration og ydeevne
Både Tesla Model 3 og Tesla Model Y er kendt for deres overlegne ydeevne. Model 3 RWD har en accelerationsevne fra 0 til 100 km/t på 6,1 sekunder, og Model 3 Long Range gør det samme på bare 4,4 sekunder. Model Y Performance overhaler dog sin forgænger med en acceleration fra 0 til 100 km/t på 3,7 sekunder. Selvom Model Y Long Range og RWD er en smule langsommere, er deres ydeevne stadig imponerende, især når man tager i betragtning, at de er både større og tungere.


Rækkevidde og opladning
Når det kommer til rækkevidde og opladning, har alle modeller meget at byde på. Model 3 Long Range kan køre op til 629 kilometer på en enkelt opladning, hvilket er betydeligt mere end de fleste af dens konkurrenter. Model 3 RWD har en maksimal rækkevidde på 513 kilometer. 

Lad dig ikke skræmme af Model Y’s størrelse og vægt. Long Range-modellen er stadig i stand til at køre op til 533 kilometer på en enkelt opladning, og de andre Y-modeller har en maks rækkevidde på 430-513 kilometer. Alle disse modeller nyder godt af Teslas avancerede batteriteknologi, der muliggør hurtig opladning og dermed længere køreture med færre stop. 

Rummelighed og komfort
Tesla Model Y skiller sig ud med sin rummelighed og komfort. Denne crossover-SUV har en større kabine, hvilket gør den til den mest familievenlige elbil i Teslas bilserie. Bagagerummet på Y-modellen har en kapacitet på 854 liter i modsætning til Model 3s 682 liter. Derudover har Model Y’s frunk en kapacitet på 117 liter sammenlignet med 3’erens 88 liter. Hvis du søger en bil med mere plads, men stadig ønsker Teslas innovative teknologi og ydeevne, kan Model Y være det perfekte valg for dig.


Pris og tilgængelighed
Tesla Model 3 var en stor forbedring i forhold til sin forgænger, Model S, især hvad angår pris og tilgængelighed. Tesla var i begyndelsen en luksusbil, der kun var tilgængelig for en eksklusiv gruppe af købere, men det lavede Model 3 om på. Denne bil blev designet til at være en mere overkommelig bil for masserne, hvilket gjorde det muligt for Tesla at nå ud til et bredere publikum. Model Y, som deler omkring 75 % af sine komponenter med Model 3, fortsætter denne tradition med at være overkommelig og tilgængelig for et bredere publikum. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce