Magasinet M!

Mand tilbragte 44 år i fængslet: Her møder han den moderne verden for første gang

Forstil dig at blive fængslet i en tid, hvor den første Star Wars-film endnu ikke havde haft premiere, for dernæst at blive løsladt til en verden, hvor alle går rundt med en smartphone i hånden

Mand tilbragte 44 år i fængslet: Her møder han den moderne verden for første gang

1971. Vietnamkrigen er stadig i gang, Patton vinder en Oscar for bedste film, og Iben Hjejle bliver født. Men det er også året, hvor en mand ved navn Otis Johnson bliver smidt i fængsel for mordforsøg på en politimand. Her sidder han i 44 år.

Nu har nyhedssitet Al Jazeera English så fulgt Johnson i tiden efter sin løsladelse, og det er der kommet denne unikke, rørende minidokumentar ud af. For det har været lidt af en omvæltning at komme ud til en højteknologisk verden, hvor smartphonen har overtaget folks liv, og hvor Times Square udelukkende består af digitale displays. Se videoen herunder.

ANNONCE

En gruppe Reddit-bruger har efterfølgende pointeret, at Johnsons oplevelse er noget nær det tætteste, vi kommer på, hvordan en tidsrejsende vil reagere på det store kulturchok, det må være at rejse 44 år frem i tiden. Og det er vi helt enige i.

Del

Seneste nyt

ANNONCE