M!

Spis bacon og lev længere

Der er fremragende nyt til bacon-entusiasterne! Bacon har i mange år været en udskældt spise, men forskning tyder nu på, at bacon muligvis kan forlænge vores levealder.

Spis bacon og lev længere

Bacon har altid fået skæld ud for sit høje niveau af mættet fedt og salt. Men siden Verdenssundhedsorganisation WHO udkom med deres rapport, som redegjorde for sundhedsrisikoen ved at spise kød - og i særdeleshed forarbejdet kød, har den sprøde spise fået endnu sværere kår.

Læs også: Top 10 - De værste slankekure

Bacon og tarmkræft

I rapporten blev det nemlig offentliggjort, at risikoen for at udvikle tarmkræft steg med 18 procent, for hver 50 gram forarbejdet eller rødt kød som man spiste om dagen. Tallene skal dog ses i den sammenhæng, at eksempelvis en mand på 65 år, lige nu har en 3,15 procent risiko for at udvikle tarmkræft i løbet af de næste 10 år. Det tal vil derfor eksempelvis stige til 4,39 procents risiko, hvis han spiser hele 100 gram forarbejdet kød om dagen. Tallene er altså til stadighed relativt små.

Læs også: 11 (u)vaner du kan slutte fred med

Bacon som livsforlænger

Et studie fra det tekniske universitet i Zürich påviser, at orme, som blev fodret med niacin, også kendt som B3-vitamin, levede 10 procent længere end de orme, der ikke fik vitaminet. B3-vitamin er højt repræsenteret i bacon og forskerne vil derfor nu undersøge om resultaterne ligeledes gør sig gældende hos mennesker.

Vi krydser fingre for, at vi kan smovse os i bacon og leve ti år længere i samme ombæring!

Læs også: Brug dette trick og gør dine indkøb sundere

Del